Uroligheder i Haslev: Nu inviteres borgere til dialogmøde

Haslevs gader præges i øjeblikket af vold og trusler, og det gør borgerne utrygge. Nu inviterer borgmesteren og politiet til borgermøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

OBS: Dialogmødet er rykket fra den 4. oktober til den 5. af hensyn til Haslev Handelsstandsforeningen.

I weekenden stod Haslev-borger Lars Rasmussen frem og fortalte om et brutalt overfald, han havde været udsat for i Jernbanegade i Haslev.

Der har længe været uroligheder i området, men det er kommet bag på både politiet og borgmester Knud Erik Rasmussen (A), hvor meget situationen i byen er eskaleret.

I dag har politi og borgmester diskuteret situationen, og det har ført til, at byens borgere nu inviteres til dialogmøde torsdag d. 5. oktober.

- Det er næsten helt utroligt, at man som almindelig borger en tidlig morgen ikke kan gå i fred. Det er simpelthen uhyggeligt, og stor respekt for Lars Rasmussen, der er trådt frem med sin grimme oplevelse. Jeg synes da, at det er meget uheldigt, at det sker, og det er vi selvfølgelig nødt til at forholde os til. Folk er utrygge ved at færdes på gaden. Jeg har haft kontakt med politidirektøren i dag, og han har sagt ja til at tage en dialog, siger borgmesteren. 

haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev
haslev.jpg
Læs også
Lars blev overfaldet på åben gade i Haslev

Unge, der keder sig

Hos politiet håber man, at borgermødet kan løfte sløret for, hvad der rent faktisk foregår i byen.

- Vi vil selvfølgelig gerne have en dialog i forhold til de konkrete ting, som kommer frem. Hvad er det, der sker, og hvordan kan vi håndtere det? Jeg vil opfordre til, at man anmelder det, hvis man oplever sådanne ting, for så har vi muligheden for at følge op på det og forebygge, før det går hen og bliver et rigtigt problem, siger Allan Holm, der er vicepolitikommissær i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Hos byens Natteravnene mener man, at det er unge, der ikke har andet at lave, som står bag urolighederne.

- Vi tror, at det er flere små grupperinger, som måske går og keder sig, og som måske opsøger lidt opmærksomhed, fortæller Martin Ljunggreen.

Og hvis det er tilfældet, ved borgmester Knud Erik Rasmussen godt, hvor ansvaret ligger.

- Er der en gruppe af unge, som fungerer dårligt, så er det vores ansvar med SSP og samarbejde med politiet at se, hvad vi kan gøre i forhold til det, siger han.


Nyhedsoverblik