Unge skød bomberør efter brandvæsenet i ghetto - nu risikerer de at blive smidt ud af deres hjem

En gruppe unge satte i weekenden en bil i brand på Motalavej og skød fyrværkeri mod politi og brandvæsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan få store konsekvenser for de unge gerningsmænd, som lørdag aften beskød politi og brandvæsen med fyrværkeri på Motolavej i Korsør.

For hvis politiet kan finde frem til gerningsmændene og i sidste ende få dem dømt, risikerer de unge og deres familier at blive smidt ud af deres hjem, skriver Sjællandske.

Beredskabet var lørdag rykket ud til ghettoområdet, fordi der var blevet sat ild til en parkeret bil ved Plejecentret Solbakken, hvor der gentagende gange har været sat ild til biler. Da brandvæsenet troppede op, forsøgte de unge at beskyde dem med fyrværkeri. Ingen personer kom dog til skade ved episoden.

quote Hvis man bliver taget af politiet og man bliver sigtet og efterfølgende dømt, så kan vi sætte familierne ud af deres bolig

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

- Det er helt utilstedeligt, og vi vil simpelthen ikke findes os i det. Det handler om tryghed for vores 7.000 lejere, og det skal nogle få utilpassede unge ikke ødelægge, siger Ebbe Jens Ahlgren, formand for boligselskabet Bolig Korsør, til TV ØST.

Hvilke konsekvenser kan sagen få for gerningsmændene, hvis det viser sig, de bor på Motalavej?

- At brænde biler af i et boligområde og skyde bomberør af efter redningsfolk, der kommer og slukker påsatte bilbrande, og efterfølgende mod politiet er tilstande, som vi ikke kan have i vores boligområder. Det er en alvorlig grov kriminalitet at lave bilafbrændinger, og det kan være meget, meget farligt, når der bor mennesker i boligerne. Så hvis man bliver taget af politiet og man bliver sigtet og efterfølgende dømt, så kan vi sætte familierne ud af deres bolig, svarer Ebbe Jens Ahlgren og fortsætter:

- Det har vi gjort før, og vi gør det igen, hvis det bliver nødvendigt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan så det ud lørdag aften på Motalavej i Korsør.
Sådan så det ud lørdag aften på Motalavej i Korsør. Foto: Aleksander Christiansen - 112news.dk/Skadestedsfotograf.dk

Overfaldt invalidepensionist

To gange tidligere har boligselskabet sat familier ud af deres boliger. Det skete i juni 2017 efter, to børn på henholdsvis 16 og 17 år blev dømt for at overfalde en 65-årig mand samt at stå bag et røveri mod en vagt.

- Vi har to andre sager på vej, fortæller Ebbe Jens Ahlgren.

Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet
Fyrværkeri Motalavej
Læs også
Ballade på Motalavej - en gruppe unge fyrede et bomberør efter brandvæsenet

Den ene sag drejer sig ifølge boligformanden om et væbnet røveri i Kvarterhuset, mens den anden omhandler et overfald på en invalidepensionist i området. Derfor risikerer gerningsmændene i begge sager og deres familie at blive sat på gaden.

- Det vil vi ikke finde os i, og vi vil heller ikke finde os i, at man brænder biler af, siger Ebbe Jens Ahlgren.

quote Men min appel til de unge mennesker er, at de skal stoppe med det her

Ebbe Jens Ahlgren, formand for Bolig Korsør

Ifølge boligformanden findes der masser af gode overvågningsbilleder fra stedet, hvor bilen blev brændt af og fyrværkeriet blev affyret fra. De optagelser skal nu ses igennem af politiet.

- Men min appel til de unge mennesker er, at de skal stoppe med det her. Brandvæsnet, som kommer for at slukke brande, og politiet, der passer deres arbejde, har også familier, som de skal hjem til, og på et tidspunkt går det her grueligt galt, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Brugte 200.000 på af smide familie ud af deres hjem

Hos Bolig Korsør har man ifølge Ebbe Jens Ahlgren brugt cirka 200.000 kroner behandle sagen om at sætte den ene familie til de to drenge, der blev dømt tilbage i 2017, ud af deres bolig.

Læs også
Efter nytårsangreb: Brandfolk kræver handling i åbent brev til minstre
Læs også
Efter nytårsangreb: Brandfolk kræver handling i åbent brev til minstre

- Vi kørte en sag, som kan danne præcedens, efter vi fik medhold i Boligretten, og sådan en sag ligger på et par hundredetusind. Men hvis det er det, der skal til for at en sag, der danner præcedens, få folk til at tænke sig om og forældre til at tale med deres børn, om at det her går ikke, så kan de penge været givet godt ud, siger Ebbe Jens Ahlgren.


Nyhedsoverblik