To unge sigtet i sag om flere brande i Nakskov

De seneste uger har en række brande hærget i Nakskov. Politiet har blikket rettet mod en gruppe unge i misbrugsmiljøet og sigter nu to unge i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet har nu fået hul på opklaringen af flere påsatte brande i Nakskov de seneste uger. En 18-årig mand er sigtet for en af brandene, nemlig en brand i et elskab på Skandsen den 15. marts om natten. Ifølge Folketidende erkender den 18-årige, at han antændte en bamse, der stod op ad elskabet.

quote Vi har foretaget flere afhøringer i det misbrugsmiljø, som drengene er en del af, og vi vil i den kommende tid foretage flere afhøringer

Politikommissær Bo von Würden

Samtidig er en 14-årig dreng sigtet for at sætte ild til en knallert i tunnellen ved Blegen natten til onsdag den 13. marts. Han nægter sig skyldig.

- Vi har fokus rettet mod en flok på fem-seks helt unge drenge mellem 14 og 18 år, der lever lidt på kanten af samfundet. De er en del af et misbrugsmiljø, fortæller politikommissær Bo von Würden fra Sydsjællands- Lolland-Falsters Politi til TV ØST. 

Artiklen fortsætter under videoen.

Seks gange har brandvæsenet været kaldt ud for at slukke ild, og i hvert fald fire af brandene har været påsatte.

Stadig flere uopklarede brande

Det har ikke været muligt at sætte de unge i forbindelse med de øvrige brande, der har hærget Nakskov. Den første brand var i kælderen til et lejlighedskompleks på Kløvervænget sent om aftenen den 28. februar. Her udviklede branden så kraftig røg, at politiet og brandvæsnet måtte evakuere samtlige 48 lejemål i bygningen. Ingen kom noget til.

Heller ikke en brand i et tomt hus på Maribovej weekenden efter eller branden i en bil i Hollændergade har politiet opklaret.

Brand Nakskov
Læs også
Nakskov ramt af serie af brande – politiet søger vidner
Brand Nakskov
Læs også
Nakskov ramt af serie af brande – politiet søger vidner

Bo von Würden fortæller til Folketidende, at sigtelsen af de unge er et resultat af et samarbejde mellem politiets efterforskere og kommunens SSP-medarbejdere, der har rettet fokus mod en flok på fem-seks helt unge drenge mellem 14 og 18 år.

- Vi arbejder videre og der er stadig nogle flere afhøringer, vi skal have lavet, siger Bo von Würden.

Brandene i Nakskov har fordelt sig over det meste af byen.
Brandene i Nakskov har fordelt sig over det meste af byen. Foto: Nick Abildgaard - TV ØST

Nyhedsoverblik