Unge rockere vil frifindes for drabsforsøg - anklager kræver hårdere straffe

To teenagere fik hver otte års fængsel for drabsforsøg i byretten, men nu vil de frifindes. Landsrettens dom kommer i morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Østre Landsret kom anklager og forsvarere i dag med deres sidste bemærkinger, inden der i morgen falder dom i ankesagen, hvor to unge mænd med Bandidos-relationer er tiltalt for drabsforsøg.

Sagens hovedforhold er en skudepisode, der fandt sted på P-pladsen ved REMA 1000 på Parkvej i Næstved den 23. september 2016. Her blev en 30-årig mand med tilknytning til Satudarah ramt af fire skud, men slap med livet i behold. 

Ved Retten i Næsted fik de to teenagere hver otte års fængsel for drabsforsøg. En straf, som anklager Denise H. Bern Hansen mener, skal være endnu strengere.

Vidne: De skjulte ikke deres gerning

I sin procedure lagde hun blandt andet vægt på en række telefonaflytninger samt vidners tidligere forklaringer om, at de to tiltalte havde noget med skyderiet at gøre. 

Bandidos_digi.jpg
Læs også
Næstved-rockere dømt for drabsforsøg: Nu vil de frifindes
Bandidos_digi.jpg
Læs også
Næstved-rockere dømt for drabsforsøg: Nu vil de frifindes

Ét vidne har sågar sagt, at de tiltalte ikke har forsøgt at skjule deres gerning, men har fortalt vidt og bredt om det i Næstved.

Men stort set alle vidner afviser nu deres egne forklaringer og ville hverken i byretten eller i landsretten sige ret meget.

Forsvarer: Ingen tekniske beviser

Forsvarerne til de to tiltalte understregede, at der ikke er nogle tekniske beviser som dna eller fingeraftryk, der peger på de to som gerningsmænd til skyderiet ved REMA 1000.

I øvrigt mener de ikke, man kan tale om drabsforsøg, da alle skud har ramt fra livet og ned, og gerningsmændende kørte derfra uden at "gøre det færdigt", altså mens den 30-årige stadig var i live.

Der falder dom onsdag klokken 13.


Nyhedsoverblik