Unge kokke lærer om madspild

Madspild er temaet på årets 122 madskoler i hele landet. I Sorø er et hold unge kokke i gang i denne uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er gang i køkkenet på Pedersborg Skole i Sorø i denne uge. 16 unge kokke sørger for fuld aktivitet i skolekøkkenet.

- Det er sjovt at lave mad, fordi man får lov til at spise det, og fordi man får lov til at røre ved maden og pille ved alt muligt, siger 8-årige Lotte Lizzi Åsell.

Fokus på madspild

Det er organisationen 4H, Rema 1000 og Landbrug og Fødevarer, der står bag de 122 madskoler, der bliver arrangeret i hele landet i løbet af sommeren. Årets tema er madspild, og børnene i Sorø har helt styr på, hvad det er.

- Det er hvis man har noget mad, som man ikke gider at spise, men man faktisk godt kunne spise det og så smider det ud alligevel, siger 7-årige Andrea Møldrup Andersen.

Ifølge den frivillige organisation Stop Spild af Mad smider vi danskere hvert år samlet set over 700.000 ton mad ud, som kunne være spist. Det kan vi gøre bedre, mener børnene i Sorø, og når madskolen slutter på fredag, tager de masser af ny viden med sig videre.

- Hvis der er nogen, der laver meget madspild, så kunne man lære dem, at man kunne bruge maden til noget andet, siger Valdemar Wik Jensen på 9 år.

Du kan læse mere om madskolen ved at klikke HER


Nyhedsoverblik