Unge dyster til VM i skills i Abu Dhabi

I disse dage er VM i skills i fuld gang i Abu Dhabi. Med er flere talentfulde unge fra regionen, der håber på at kunne tage en medalje med hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Unge håndværkertalenter fra hele kloden er i disse dage i Abu Dhabi for at dyste om at blive den bedste i verden i deres fag.

Blandt 56 nationer er i alt 15 danskere afsted med flere deltagere fra regionen. Der bliver dystet i mange forskellige fag som blandt andet bager, murer og tjener.

De to der er med fra regionen er 20-årige Frederik Riber fra Haslev og 21-årige Christian Wellendorf fra Faxe Ladeplads. Der er begge glade og spændte på at være med i konkurrencen.

quote Du får en masse erfaring, gode oplevelser og god lærdom ud af det her

Christian Wellendorf, Faxe Ladeplads

- Du får en masse erfaring, gode oplevelser og god lærdom ud af det her. Du bliver presset på nogle helt andre måder, end du gør normalt, når du står i et køkken. Jeg tror på, det er med til at udvikle dig og gøre dig bedre, fortæller Christian Wellendorf, der deltager i kokkekonkurrencen og er udlært fra restaurant Babette i Vordingborg.

Det er Frederik Riber på mange måder enig i. Han er bygningssnedker og er i lære i firmaet Tømrer Madsen i Bårse.

- Det er en utrolig lærerig proces. Man lærer en masse nye mennesker at kende, som man også kan bruge senere hen. Jeg kan kun se fordele ved det, og opfordrer andre unge til at deltage, siger Frederik Riber.

Forberedelse i massevis

Forud for en så stor konkurrence som verdensmesterskaberne har deltagerne langt mange timer i deres træning. Både Christian Wellendorf og Frederik Riber har før vundet danmarksmesterskaberne, men det er dog alligevel noget særligt at deltage ved VM.

quote Det har været benhårdt arbejde

Christian Wellendorf, Faxe Ladeplads

- Der er en masse timers forberedelser før sådan en stævne som det her. Inden for kokkene har det været sådan, at vi har haft et træningsforløb på fire måneder, hvor vi har trænet tre gange om ugen. Det har været benhårdt arbejde, siger Christian Wellendorf.

Der er desuden flere ting man skal forholde sig til, når man skal til konkurrence i et andet land. Det er nemlig ikke sikkert, man kan lave mad på samme måde i Abu Dhabi som i Danmark.

- Hjemme i Danmark så er agurkerne lidt anderledes. Der er en masse størrelsesforskelle på de forskellige frugter og grøntsager, fløden er måske lidt tykkere, olien kan være noget andet olie end det, du er vant til at bruge. Der er en masse forbehold, du er nødt til at tænke på hjemmefra før du tager afsted, siger Christian Wellendorf.

Ønsket om medaljer

quote Jeg synes, det ser lovende ud, men jeg lover ingenting

Frederik Riber, Haslev

Konkurrencen er naturligvis hård blandt de mange deltagere, men det afholder ikke de unge talenter fra at drømme om metal.

- Jeg synes, det ser lovende ud, men jeg lover ingenting, siger Frederik Riber.

- Selvfølgelig tror jeg på det, men jeg må også erkende, at alle hernede er sindssygt dygtige. De er mestrene fra hver deres land og fra hver deres felt, men så længe jeg kan give alt, hvad jeg har i mig, så må vi tage den der fra, siger Christian Wellendorf.

Konkurrencen kører på højtryk ugen ud, før de endelige vindere er fundet.


Nyhedsoverblik