Ung syrer på vej til Danmark mistænkes for bombeplaner

Flygtnings værelse i Baden-Württemberg er blevet ransaget af politiet efter anholdelsen ved tysk-dansk grænse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ung syrisk mand er blevet anholdt, efter at han forsøgte at krydse den tysk-danske grænse med materiale til fremstilling af våben eller sprængstof.

Anholdelsen er sket i weekenden, skriver det tyske nyhedsbureau dpa. Den 20-årige mands værelse i en flygtningelejr i Baden-Württemberg er blevet ransaget af politiet.

Manden mistænkes for at ville forberede et angreb mod statens sikkerhed. Det oplyser anklagemyndigheden i Stuttgart.

Sagen er ifølge DR interessant i forhold til Danmark, fordi manden i sidste uge forsøgte at komme til Danmark med færgen fra Puttgarden til Rødby. Han blev dog afvist ved grænsen, fordi han hverken kunne fremvise pas eller anden id. En oplysning, som PET også kan bekræfte.

Anholdt i byen Ulm

Den anholdte har opholdt sig i Tyskland i noget tid, men det er ikke umiddelbart klart, hvornår han er rejst ind i landet, siger en talsmand for den tyske anklagemyndighed.

Manden blev anholdt i byen Ulm i det sydlige Tyskland søndag. Dagen inden havde han forgæves forsøgt at rejse ind i Danmark, oplyser talsmanden, Jan Holzner, til Reuters.

- Han medbragte materialer, der kan bruges til at lave en bombe, siger han.

Sympatiserede med Islamisk Stat

Han oplyser ikke nærmere, men nøjes med at sige, at mængden "ikke er typisk for, hvad man bruger i en normal husholdning".

- Vi har bevis på, at han sympatiserede med Islamisk Stat, siger Holzner.

Han tilføjer, at efterforskningen fortsætter, og at det ikke er klart, om den unge syrer har haft kontakt til medlemmer af Islamisk Stat uden for Tyskland.

20-årige sidder nu varetægtsfængslet

Den 20-årige sidder nu varetægtsfængslet. De tyske myndigheder har ikke viden om et konkret angreb, skriver dpa.

Der er heller ikke umiddelbart andre mistænkte i sagen, oplyser talsmanden for anklagemyndigheden til Reuters. Det er uvist, om Politiets Efterretningstjeneste i Danmark er blevet inddraget i efterforskningen af sagen.

- Det har vi ingen kommentarer til, siger en talsmand for PET torsdag aften til Ritzau.


Nyhedsoverblik