Ung mand skyldig i 15-årigs død efter salg af MDMA

En 17-årig ung mand er blevet dømt skyldig i uagtsomt manddrab på en 15-årig dreng fra Haslev, der døde efter have indtaget MDMA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En 17-årig ung mand fra Næstved er blevet dømt skyldig i uagtsomt manddrab på den 15-årige Adam Buk fra Haslev, der tidligere i år døde efter have indtaget det euforiserende stof MDMA.

Det har Retten ved Næstved afgjort.

Han straffes med seks måneders betinget fængsel, og han skal udføre 120 timers samfundstjeneste. Han er desuden blevet dømt skyldig i salg af MDMA.

Den 17-årige var tiltalt for 2. februar at have solgt et gram MDMA til to Adam Buk og Matti Frey Olesen, hvoraf Adam Buk knap to uger senere døde af sine kvæstelser.

Det var en enig domsmandsret, der kom frem til afgørelsen. Dommeren begrundede afgørelsen med, at han vidste, stoffet var stærkt og kunne være farligt.

Adam Buk købte sammen med Matti Frey Olesen stoffet af den 17-årige unge mand fra Næstved den 2. februar, hvorefter han efter at have indtaget det euforiserende sammen med vennen blev indlagt. Efter at have ligget i koma i flere dage mistede han livet den 15. februar i år, mens hans ven kom sig. 

Adams Buks mor ved hans gravsted
Læs også
Baggrund: Derfor er sagen om Adam Buk principiel
Adams Buks mor ved hans gravsted
Læs også
Baggrund: Derfor er sagen om Adam Buk principiel

Mandag har den 17-årige forklaret i retten, at han først købte et gram til sig selv, og senere købte et gram yderligere, som han solgte videre til de unge drenge.

Da de to drenge mødtes med den 17-årige sælger, kom det bag på dem, at de fik krystaller og ikke piller, fortæller den 15-årige. Derfor var de ikke sikre på, hvordan de skulle tage det.

Den tiltalte, som solgte stoffet, har forklaret i retten, at han selv blev advaret om, at stoffet var stærkere end normalt. Han ville efter salget til de to 15-årige advare dem, og fik en ven til at skrive på Snapchat. Beskeden blev dog aldrig åbnet.

Forsvarer og den 17-årige har taget sig betænkninstid i forhold til at anke dommen.

Centrale personer i sagen

Under politiets efterforskning fandt man frem til to centrale personer i sagen. En bagmand og en mellemmand:

  • Mellemmand: En 17-årig ung mand fra Næstved. Solgte cirka et gram MDMA direkte til Adam Buk og Matti Frey Olesen ved Gadekæret i Haslev den 2. februar 2018. I retten i dag mandag tiltalt for uagtsomt manddrab og salg af MDMA. 
     
  • Bagmand: 17-årig ung mand fra Næstved. Solgte cirka to gram MDMA til mellemmanden på en privatadresse i Næstved. Idømt fire måneders fængsel for salg af MDMA til mellemmand den 15. maj. Frikendt for uagtsomt manddrab. Anklagemyndigheden havde krævet den 17-årige bagmand fra Næstved idømt 15 måneders fængsel i sagen.

Men selvom han vidste, at MDMA var et særdeles kraftigt narkotikum, mente retten ikke, at det blev bevist, han kunne vide, at stoffet ville koste unge mennesker livet.

Adam Buks gravsted
Læs også
Mor håber på hård straf til 17-årig efter skoledrengs død
Adam Buks gravsted
Læs også
Mor håber på hård straf til 17-årig efter skoledrengs død

Derfor blev han frikendt for at have begået uagtsomt manddrab. Dommen er endelig, efter Statsadvokaten opgav at anke sagen.


Nyhedsoverblik