Ung formand kæmper for bedre vilkår for skatere

25-årige Kevin Petersen brænder for skatermiljøet i Nykøbing Falster. Derfor prøver han som formand i den lokale skateklub at forbedre deres forhold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kevin Petersen fra Nysted bruger mange timer i skatehallen i Nykøbing Falster. Og han fik allerede smag for det firhjulede bræt som 12-årig.

- Jeg synes bare, det er en fed sport. Det er noget, man ikke ser hver dag. Det kan jeg godt lide, siger han.

Nykøbing Falster Skateklub holder til på Kulturfabrikken i Nykøbing Falster, hvor der er åbent for skaterne om eftermiddagen flere gange om ugen. 

Og her er ingen faste mødetider ligesom ved fodbold- eller håndboldtræning. Her er rammerne mere frie, hvis man spørger den 25-årige skater. 

image1_2.jpg
Læs også
Fire drenge skater fra København til Amsterdam
image1_2.jpg
Læs også
Fire drenge skater fra København til Amsterdam

- Det er ikke så struktureret. Det er bare at leve det og gøre det, siger Kevin Petersen.

Så når hallen er fyldt med drenge og piger med skateboards og løbehjul en tilfældig onsdag eftermiddag,
får det smilet frem hos Kevin Petersen. Han er nemlig ny formand i den lokale skateklub med en mission.

- Min mission er at forbedre forholdene hernede og få skaffet en cementpark, så det bliver attraktivt for dem udefra at komme herned og besøge os og få nogle videoer og sådan noget udbredt. Det er faktisk okay hernede, siger han.

Bruger mange frivillige timer, men ikke alene

Den 25-årige skater brænder for skatermiljøet og lægger flere frivillige timer i skateklubben.

Men han understreger også, at han ikke er ene om indsatsen. De er i alt syv bestyrelsesmedlemmer, der laver forskellige events i skateklubben.

Bestyrelsen har blandt andet arrangeret All Night Skate, hvor 36 deltagere i april i år boltrede sig i skatehallen hele natten. Men næstformanden, Ida Marie Harboe Kofod, sætter nu stor pris på formandens engagement.

- Jeg synes, det er mega fedt, at Kevin er så engageret. Det er en stor hjælp for foreningen. Han gør rigtig meget, siger Ida Marie Harboe Kofod og fortsætter:

- Kevin er god til at snakke med mennesker. Og så har han nemt ved at ringe til banken og sige "Kan I ikke lige hjælpe mig med det her problem".

Kevin Petersens indsats bliver også værdsat af nogle af skaterne.

- Jeg synes, det er fedt, at han tager initiativ til så mange ting. Så det kan jeg godt lide, siger 16-årige Danny Stenbæk fra Nykøbing Falster.

- Kevin har bare lært mig nogle gode tricks, når man kører, siger Aksel Bruvik på 11 år fra Sømarke.

Skatehallen i Nykøbing Falster er gerne fyldt om onsdagen, hvor børn og unge på skateboards og løbehjul kommer og skater.
Skatehallen i Nykøbing Falster er gerne fyldt om onsdagen, hvor børn og unge på skateboards og løbehjul kommer og skater. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Mangler penge til udendørs cementpark

På en varm og solrig sommerdag, hvor temperaturerne sniger sig over 20 grader, er Kevin Petersen ikke i tvivl om, hvad klubben mangler.

 - Vi mangler en cementpark herude til om sommeren, for som du selv kan mærke, så bliver det ufatteligt varmt herinde. Og så kunne det være fedt at få noget fri luft, siger han.

Derfor kan den unge formand heller ikke dy sig for at komme med en lille efterlysning.

- Så hvis du kender nogen, der har lyst til at donere 2,5 millioner kroner, så bare sig til.


Nyhedsoverblik