Undskyld, men hvor meget øl og vin drikker du, fru Jensen?

De ansatte i Ringsted Kommune skal fremover være bedre til at spørge borgerne om deres alkoholvaner. Det sker som led i en ny sundhedsstrategi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Fremover skal medarbejderne i Ringsted Kommune være bedre til at spørge om borgernes alkoholvaner.

Det sker som led i en ny sundhedsstrategi, skriver Dagbladet Ringsted.

Af sundhedsstrategien, som gemmer sig under titlen Strategier og handleplaner for Sundhedspolitikken i Ringsted Kommune 2017-2021, fremgår det blandt andet, at kommunen vil kompetenceudvikle såkaldte frontmedarbejdere, sagsbehandlere, pædagoger og lignende personale, som er i tæt kontakt med borgerne, til at varetage tidlig opsporing i forbindelse med alkoholmisbrug.

- Det er et tabubelagt emne, som det kan være svært at spørge ind til. Derfor skal medarbejderne turde at spørge ind til emnet, og det kræver, at de ved, hvad de skal kigge efter, siger Reinhold Schæfer, leder af Socialpsykiatrien, til Dagbladet Ringsted.

- Vi har mange gode tilbud indenfor misbrugsbehandling i Ringsted, men hvis de virkelig skal gøre en forskel, kræver det, at frontmedarbejderne har de rette kompetencer, tilføjer han til avisen.

Vil forhindre misbrug

Formanden for Social-og Arbejdsmarkedsudvalget, Britta Nielsen (SF), forklarer til avisen, at det handler om at klæde medarbejderne, der har den største kontakt med borgerne, ordentligt på, så de kan forhindre et eventuelt misbrug i at udvikle sig.

Ringsted Kommune har ifølge avisen i forvejen en række værktøjer, der kan hjælpe medarbejderne til at tage de vanskelige samtaler med borgerne, ligesom Rådgivningscenteret i Ringsted Kommune tilbyder samtaler til medarbejdere, der er i tvivl om, hvordan de skal agere omkring misbrug.


Nyhedsoverblik