Snart skifter sygehusene IT-system: Undervisning i Sundhedsplatformen igang

Den 25. november indføres sundhedsplatformen på alle sygehuse i Region Sjælland, og forberedelserne er i fuld gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke længe til, at hospitalerne i Region Sjælland skal udskifte det IT-system, som rummer alle oplysninger om patienterne.

Systemet hedder Sundhedsplatformen, og forberedelserne til skiftet er i fuld gang.

Både læger, sygeplejersker, lægesekretærer og social- og sundhedsassisenter skal igennem et undervisningsforløb i de kommende seks uger, når de skal lære det nye IT-system at kende.

Alt ændres

Én af dem, der er i gang med et undervisningsforløb i sundhedsplatformen, er Betina Sell, som er afdelingssygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus.

- Det er noget helt andet. Det er jo det hele, der bliver ændret, så det er en stor mundfuld, siger Betina Sell til TV ØST. Betina Sell bliver undervist sammen med syv andre sygeplejersker fra Nykøbing Falster Sygehus, og nu er den sidste lektion kommet efter halvandet uge og fem lektioner.

De otte sygeplejersker på holdet, der bliver undervist på Toreby Skole ved Nykøbing Falster, bliver uddannet til at være superbrugere, hvilket betyder, at de bliver hjælpeundervisere, når de er færdige med undervisningsforløbet.

- Superbrugere kender deres kollegaers spørgsmål, de kender deres hverdag, og de kan hjælpe dem med at finde vej i systemet, og det vil også være dem, der hjælper dem i den periode, hvor sundhedsplatformen skal implementeres, fortæller sygeplejerske Betina Sell.

Alt skal dokumenteres på anden måde

Det er Lis Bente Mannerup, der underviser sygeplejerskerne, og hun er samtidig lægesekretær på Nykøbing Falster Sygehus. Hun har gennemgået et seks ugers undervisningsforløb efterfulgt af en eksamen, hvilket betyder, at hun nu kan undervise sine kollegaer i sundhedsplatformen.

- Jeg håber bare, at vi får klædt vores kollegaer bedst muligt på til at starte op på sundhedsplatformen. Det, der nok er den største forskel er, at vi skal dokumentere på en helt anden måde, end vi er vant til, fortæller Lis Bente Mannerup.

I alt skal 13.000 personer igennem et undervisningsforløb i sundhedsplatformen i Region Sjælland, før den indføres den 25. november.


Nyhedsoverblik