Undersøgelse: Lolland Kommune har de mindst tilfredse borgere

Lolland Kommune har de mindst tilfredse borgere ud af landets 98 kommuner. Det viser en ny undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lolland Kommune får en bundplacering, når det kommer til tilfredsheden blandt kommunens borgere. Det viser rapporten "Markedsindsigt i de danske kommuners udvikling", der netop er lavet af firmaet Exometrics.

Blandt de ti kommuner med mindst tilfredse borgere er også Slagelse, Holbæk og Sorø.

Frederiksberg Kommune har de mest tilfredse borgere, når alle landets 98 kommuner bedømmes, efterfulgt af Københavns rige omegnskommuner Hørsholm, Dragør og Gentofte. Herefter følger tre kommuner fra Københavns Vestegn, Solrød, Rødovre og Ishøj.

Lolland er udsultet

Spørger man Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), er det ingen overraskelse, at Lolland Kommune ligger nummer sjok af 98 kommuner. Lolland er ifølge ham nemlig længe blevet udsultet for jobs, og derfor skal Lolland stå forrest, når nye statslige job flytter til provinsen.

- I Lolland Kommune er vi hårdt ramt af den centraliseringsbølge, der har kørt de seneste 20 år. Det giver vores borgere udtryk for, siger Holger Schou Rasmussen.

Borgmesteren håber, at Lolland står først, når de næste statslige arbejdspladser fordeles.

- Alt andet vil være helt urimeligt. Vi er den kommune, som har mistet allerflest statslige arbejdspladser. Så bør vi stå øverst, når der skal fordeles nye statslige arbejdspladser, siger Holger Schou Rasmussen.

5000 danskere med i undersøgelsen

Exometrics laver analyser for ejendomsbranchen og kommuner. Firmaet har spurgt 5000 danskere om at bo i kommunen, indkøb, transport, kultur, institutioner og skoler, sport og udbud af boliger.

Borgernes tilfredshed måles på en skala fra 1 til 5. Kommunerne placeres efter borgernes samlede bedømmelse af de syv områder.

I top 10 ligger også Samsø, Halsnæs og Lejre. De højest placerede jyske kommuner er Holstebro og Aarhus på henholdsvis 12. og 13.-pladsen. På Fyn er borgerne mest tilfredse i Nyborg Kommune, som havner på en 15.-plads.


Nyhedsoverblik