Ukrainsk mand kvalt i kornsilo: Nu får enken erstatning

En 34-årig ukrainsk mand mistede i oktober sidste år livet, da han faldt ned i en kornsilo på et landbrug ved Tølløse på Nordvestsjælland. Foto: TV ØST

En ukrainsk mand mistede sidste år livet i en kornsilo. Ulykken er nu blevet anerkendt som en arbejdsulykke og en erstatning venter derfor hans enke.

En 34-årig ukrainsk mand mistede sidste efterår livet ved en ulykke på en gård i Bukkerup ved Tølløse. Manden blev kvalt, da han faldt ned i en kornsilo og blev begravet i kornet.

Nu har hans enke fået tilkendt erstatning, fordi dødsfaldet er blevet anerkendt som en arbejdsulykke efter Arbejdsskadeloven. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs også Savnet mand i silo er fundet død

Det betyder, at hans enke får 165.500 kroner i erstatning. 

Ulykken skete den 12. oktober sidste år, hvor manden forsvandt torsdag eftermiddag pludseligt da han arbejdede ovenpå siloen.

Fik strakspåbud

Beredskabet måtte tømme siloen for at finde manden. 25 mand fra fire forskellige brandstationer blev indsat i redningsarbejdet, og der blev flyttet flere hundrede ton korn som led i indsatsen. Manden blev fundet død senere, og Arbejdstilsynet undersøgte ulykken.

Arbejdstilsynet vurderede herefter, at Arbejdsmiljøloven blev overtrådt og udstedte herefter et strakspåbud til landmanden, der ejer gården.

Det er, ifølge Fagbladet 3F, landmandens forsikringsselskab, der skal betale overgangsydelsen til mandens enke. 

Læs også Tilsyn: Landmand brød lov da ansat blev begravet i silo

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App