Uforståeligt at skrotte revalideringsordning

Mange seere har reageret kraftigt på, at regeringen vil nedlægge revalideringsordningen for at spare. En af dem er Claus Møldum Balsig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg blev harm og tænkte - ja, så er det jo igen de svageste i samfundet, de rammer. Sådan siger Claus Møldum Balsig i dag til TV Øst, da vi møder ham i Jyderup. 

Claus Møldum Balsig er en af de mange brugere på Facebook, der har kommenteret på tirsdagens udsendelse på TV Øst. Han har selv været igennem et revalideringsforløb, efter at han fik en diskusprolaps og ikke længere kunne arbejde som portør. 

- Det betyder ganske enkelt alt for mig, siger Claus Møldum Balsig i dag til TV Øst.

- Det betyder simpelthen så meget, at jeg kunne få lov til at tage en anden uddannelse, så jeg kunne komme tilbage på arbejdsmarkedet igen. Det betyder noget for mit selvværd, og at jeg er en del af samfundet, som jeg også bidrager til. Jeg synes at det er forfærdeligt, at regeringen nu vil nedlægge den mulighed som jeg fik, siger han.

Over 100 andre brugere har på Facebook også givet deres mening til kende, og de allerfleste mener at politikerne skal holde fingrene fra revalideringsordningen. 

Revalideringspenge skal betale motorvej

Lige nu er der omkring 6.000 danskere i revalidering, i stedet skal de nu omskoles på SU, i et såkaldt ressourceforløb eller på kontanthjælp. 

Ifølge regeringen er der altså allerede mange andre muligheder for at komme videre, hvis man har været ude for en ulykke, og så sparer staten 150 mio kroner årligt ved at nedlægge ordningen. At nedlægge revalideringsordningen kan betyde en nedgang i indtægt for den enkelte på mellem 3.000 - 12.000 kroner om måneden. Hvis det står til regeringen, vil ordningen allerede fra sommeren 2017 blive nedlagt.

- Hvis vi kigger på hele 2025-planen, så er det nødvendigt, at vi får gjort det her for at skabe vækst i samfundet. Det giver os råd til mere velfærd. Og vi har simpelthen ikke råd til projekter som Kalundborg-motorvejen eller noget andet, hvis ikke vi gør noget for at reformere samfundet, siger Louise Schack Elholm, der er medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg for Venstre. 

Koster samfundet flere penge i sidste ende

Men ifølge formanden for Ulykkespatientforeningen, Janus Tarp, er det en kortsigtet løsning, for nok er omskolingen dyr, men til gengæld kan personer som Mikkel Olsen blive selvforsørgende igen på længere sigt. 

- Det er ikke bare usympatisk, det er også dumt. Det betyder at mange i stedet må ende i førtidspension, og det er ifølge Janus Tarp ganske enkelt tragisk.


Nyhedsoverblik