Udvalgsformand: Det er langt fra optimalt

Udvalgsformand lars Dinesen erkender, at skolerne i Holbæk er udfordret, men han vil ikke love, at der vil blive afsat flere penge til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg synes, det er meget uheldigt. Det er ikke noget, jeg hellere ville, end at skaffe penge til skoleområdet, hvis jeg kunne, så vi kunne komme ud af den her situation hurtigst muligt, men de penge kommer altså ikke rullende ind lige med det samme.

Sådan lyder det fra Lars Dinesen (Soc. dem.), der er udvalgsformand for Læring og Trivsel for Børn og Unge i Holbæk, efter en gruppe forældre har skrevet et åbent brev, hvor de kritiserer politikerne for at have sparet alt for meget på skoleområdet. 

Forældre protesterer mod sparekrav
Læs også
Forældre i opråb til politikere: Folkeskolen i Holbæk bløder
Forældre protesterer mod sparekrav
Læs også
Forældre i opråb til politikere: Folkeskolen i Holbæk bløder

Svær økonomisk situation

 - Jeg glad for, at forældrene er opmærksomme på deres børns skolegang og gerne vil have børnene skal lære så meget som muligt, jeg har fuldstændig samme ønske, siger han og fortsætter:

- Vi er jo bare i en meget svær situation i øjeblikket, hvor vores økonomi har gjort, at der er nogle meget store besparelser, der har gjort det meget udfordrende for afdeling bjergmarksskolen og andre skoleområder, siger Lars Dinesen.

Stressede lærer og ingen vikarer

Skolen skal spare næsten 10 millioner kroner inden årets udgang. Derfor har skolen droppet vikarer, og skolens lærere skal afløse hinanden ved planlagt fravær som for eksempel opsigelser, omsorgsdage, og stress.

Forældrene mener, besparelserne resulterer i stressede lærere, og at eleverne ikke vil få de 1400 undervisningstimer, de har krav på, fordi der ikke er nogle vikarer til at dække ydretimerne. Det betyder, at eleverne i 7.,8.og 9. klasse får fri i de tidlige og sene timer, hvis deres lærer er syg eller fraværende.

skoleleder_per_fra_cng3665.jpg
Læs også
Overforbrug: Skole dropper vikarer og sender elever hjem
skoleleder_per_fra_cng3665.jpg
Læs også
Overforbrug: Skole dropper vikarer og sender elever hjem

- Det er selvfølgelig ikke optimalt at eleverne skal sendes hjem i ydertimerne, meningen er jo, at de skal lære noget, så vi bliver nødt til at skulle igennem den her periode, hvor vi kører med et meget stramt budget i år, det bliver lidt bedre næste år, men det bliver et langt træk, inden vi rigtig kommer igennem med den her opgave, fastslår Lars Dinesen.

Vil ikke love flere penge

På trods af de store besparelser på skoleområdet, vil han ikke love, at skolerne vil få tilført flere penge.

- Jeg vil arbejde for det her, men man kan ikke love noget, når man ikke ved, om der er midler til at gøre det. Så jeg vil appellere til, at forældrene bakker op omkring deres børn og støtter deres børn i deres skole.

- Jeg arbejder for, vi har den bedst mulige folkeskole, det er ikke det, vi har i øjeblikket, men det er det jeg arbejder for, fastslår han.


Nyhedsoverblik