Udvalg skal se på lukkedage i daginstitutioner - igen

En beslutning om at gå fra 19 til 29 lukkedage i daginstitutionerne i Holbæk Kommune blev onsdag aften sparket til hjørne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikerne i Holbæk Kommune er blevet enige om, at Udvalget for Læring og Trivsel skal se på besparelser på daginstitutionsområdet - igen.

Udvalget for Læring og Trivsel besluttede ellers i november, at antallet af lukkedage skulle stige fra 19 til 29 - hvoraf 20 af dem var i sommerferien.

Men det skabte utilfredshed blandt forældre, og onsdag aften besluttede byrådet altså at sende beslutningen tilbage til udvalget.

- Vi må se på det igen

- Jeg er rigtig glad for, den blev sendt tilbage i udvalg, så må vi se på det igen, siger Rasmus Brandstrup Larsen (V), som sidder i Udvalget for Læring og Trivsel. 

Han var med til at vedtage beslutningen om de 29 lukkedage tilbage i november sammen med resten af udvalget på nær Enhedslisten.

Men Rasmsus Brandstrup Larsen har efterfølgende erkendt overfor TV ØST, at han ikke var 100 % sikker på, hvad det var, han havde stemt ja til, og at det var en fejl.

quote Det undrer mig jo, at de private daginstitutioner kan have nul lukkedage

 Rasmus Brandstrup Larsen (Venstre), Medl., Udvalget for Læring og Trivsel

Der skal stadig spares 2,9 mio. kr.

- Men vi står stadig overfor at skulle finde 2,9 millioner kroner på daginstitutionsbudgettet, siger udvalgsmedlemmet.

Udvalget for Læring og Trivsel skal mødes og diskutere besparelserne i næste uge.

- Jeg har tænkt mig at udfordre administrationen lidt og spørge til, hvor stor besparelsen egentlig er på de her lukkedage. For det undrer mig jo, at de private daginstitutioner kan have nul lukkedage, selvom deres økonomi er sådan cirka den samme som hos de offentlige daginstitutioner, siger han.

S: Vi må se på nye spareforslag

quote Jeg regner med, at partierne bag budgetforliget (DF, V og LA, red.) vil komme med nye forslag til, hvor der så kan spares 

 Lars Dinesen (Soc.dem.), formand, Udvalget for Læring og Trivsel

Formanden for udvalget, Lars Dinesen (S), havde stemt for de ekstra lukkedage, men er sådan set også glad for at beslutningen er sendt tilbage til udvalget.

- Jeg regner med, at partierne bag budgetforliget (DF, V og LA, red.) så vil komme med nye forslag til, hvor der så kan spares. Så må vi jo se på det, siger Lars Dinesen (Soc.dem.)

Men er forældre til børn i daginstitutionerne ikke bare sendt ud i endnu mere uvished, nu hvor beslutningen er sendt tilbage i udvalget?

- Det her skulle gerne give lidt mere ro. Men jo, der skal formentlig stadig spares 2,9 millioner kroner, siger Lars Dinesen (Soc.dem.)

Den endelige besparelse skal findes på et møde i udvalget den 10. januar. Derefter skal byrådet så godkende besparelsen.


Nyhedsoverblik