Udstilling til fordel for kræftramte børn ramt af hærværk

En udstilling i Næstved Storcenter til fordel for Kræftens Bekæmpelse blev i weekenden udsat for hærværk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I denne tid kan man støde på nogle store udsmykkede trolde i Næstved Storcenter. De såkaldte Lykketrolde rejser land og rige rundt til fordel for kræftramte børn.

Udstillingen, der tæller 15 store trolde, har fået en hård velkomst i den sydsjællandske by. En af troldene er blevet udsat for omfattende hærværk i weekenden. 

Lørdag så en besøgende i Næstved Storcenter sig tilsyneladende sur på den 140 centimeter højre trold, der fik flere huller i baghovedet og en stor flænge i siden af hovedet.

- Det er virkelig trist

Lørdag klokken 13.10 fik Lykketrolden smadret hovedet, og det ærgrer Carina Bisgaard, der er event- og marketingschef i Næstved Storcenter.

- Det er virkelig trist, at man ønsker at ødelægge et velgørenhedsprojekt, som støtter børn og unge, der kæmper en uretfærdig kamp mod kræft, og hvor en kunstner har lagt meget energi og tid i at støtte den gode sag, siger hun i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Sådan ser troldens baghoved ud efter overfaldet.
Sådan ser troldens baghoved ud efter overfaldet. Foto: Trold

Det er designvirksomheden By Sommer, der står bag udstillingen. De store trolde er udsmykkede af forskellige designere og kunstnere, og når de har afsluttet deres rejse rundt i landet, vil de blive solgt på en auktion.

Dyrt at erstatte

Alle penge, der bliver samlet ind ved auktionen, går til Kræftens Bekæmpelse arbejde for børn og unge med en kræftsygdom.

Artiklen fortsætter under billedet.

Troldene er blevet udsmykket af forskellige kunstnere.
Troldene er blevet udsmykket af forskellige kunstnere. Foto: Næstved Storcenter

Den trold, der blev udsat for hærværk, er udsmykket af tøjdesigneren Dea Kudibal, og den vil blive erstattet af en ny trold. By Sommer oplyser, at det kommer til at koste et større beløb at erstatte trolden, men at de penge ikke vil blive trukket fra det beløb, der bliver samlet sammen til de kræftramte børn.

Troldene i Næstved Storcenter kan ses frem til udgangen af marts.


Nyhedsoverblik