Udskældt fører af kassevogn hjalp motorcyklist sikkert over bro: Nu er han udråbt som helt

Her ses motorcyklen i bakspejlet. Billedet er taget fra Lars Schønning Jensens bil og er gengivet med hans tilladelse. Foto: Lars Schønning Jensen

Foto: Lars Andersen

1 af 3

I går kørte en hvid kassevogn over Storebælt med 50 km/t for at afskærme vinden for en motorcyklist. Nu bliver føreren af vognen udråbt som helt.

Det her er en historie fra det virkelige liv om Lars Schønning Jensen, der på sociale medier er blevet udråbt som helt.

Forestil jer det her:

Lars Schønning Jensen passerer i går Storebæltsbroen i en hvid kassevogn.

Det ser ud som om, han (motorcyklisten, red.) nærmest har en kamp for livet. De der kastevinde, der er på toppen af broen, gjorde at han lå og flyttede en halv meter fra side til side

 Lars Schønning Jensen

På samme tidspunkt krydser en motorcyklist broen i et voldsomt blæsevejr. Motorcyklisten kører langsomt, fordi vinden får ham til at slinge frem og tilbage, og flere gange er han ved at blæse omkuld.

Pludselig trækker Lars Schønning Jensen, som kører i den hvide kassevogn, ud i overhalingssporet – og her bliver han. Kassevognen kører med samme fart som motorcyklisten - langsomt - for at skærme for blæsten, så motorcyklisten kan krydse broen sikkert uden at vælte.

- Det ser ud, som om han nærmest har en kamp for livet. De der kastevinde, der er på toppen af broen, gjorde at han lå og flyttede en halv meter fra side til side, siger Lars Schønning Jensen.

  Foto: Lars Schønning Jensen

Sure bilister hobede sig op og blinker og tuder

Hverken kassevognen eller motorcyklisten kører særlig stærkt, så bag dem hober bilerne sig op bag dem og blinker og dytter.

- Der ligger pludselig en kødrand af biler bag ved på 10-15 biler, der presser, dytter og blinker. De vil bare forbi. De har ingen forståelse for det der, siger Lars Schønning Jensen.

Flere bilister forsøger at klemme sig ind imellem kassevognen og motorcyklisten. Men kassevognen holder sig stædigt på banen.

Jeg håber, det smitter af på andre, så der er nogen, der gør noget for at hjælpe andre i trafikken i stedt for bare at tænke på sig selv

Lars Schønning Jensen

På et tidspunkt tænder Lars for det gule havariblink for at gøre folk opmærksomme på situationen.

Hyldet som helt på Facebook med mere end 43.000 likes

En af de andre bilister bag scenariet hedder Natascha Bøgelund Andersen. Hun beskriver, at køreturen over halvdelen af broen forløb på den måde.

Efterfølgende har hun delt et opslag på Facebook, hvor hun udråber Lars som helt.

- Mage til overskud, næstekærlighed og medmenneskelighed, skal man lede længe efter! Denne mand var en helt i dag! Han kæmpede for et andet menneske, han slet ikke kendte, skriver Natascha Bøgelund Andersen på Facebook.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til Natascha, for det er hendes skyld, at det er blevet delt, siger Lars Schønning Jensen. Selvom bilisterne bag ham var noget utilfredse med situationen, da det skete, har han efterfølgende fået en noget anden reaktion.

Flere end 43.000 Facebook-brugere har klikket ”like” til opslaget og omkring 12.000 har delt det med andre. Lars Lars Schønning Jensen er taknemmelig for medvinden.

- Jeg har heldigvis fået stor opbakning for det, jeg har gjort. Det kommer lidt bag på mig, for jeg gør faktisk tit sådan noget. Jeg håber, det smitter af på andre, så der er nogen, der gør noget for at hjælpe andre i trafikken i stedt for bare at tænke på sig selv, siger Lars Schønning Jensen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App