Udrejsecenter hastet igennem på 22 dage – borgmester kalder det en ugennemtænkt beslutning

Det tog 22 dage at beslutte, hvorvidt Lindholm i fremtiden skal være udrejsecenter for udviste udlændinge. Det møder kritik fra Vordingborgs borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

22 dage.

Så lang tid tog det regeringen og Dansk Folkeparti at beslutte, at der fra 2021 skal være et udrejsecenter for udviste udlændinge på øen Lindholm i Stege Bugt.

Det viser et svar sendt fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Berlingske.

Den 8. november kom forslaget op, og den 30. november kom ideen på finansloven.

Lindholm
Læs også
Avis: Beslutning om asylø blev hastet igennem på 22 dage
Lindholm
Læs også
Avis: Beslutning om asylø blev hastet igennem på 22 dage

Det får Vordingborg Kommunes borgmester, Mikael Smed (S), til atter at kritisere beslutningen om et udrejsecenter på den lille ø.

- Det lyder som hastværk, siger borgmesteren.

- Det lyder, som om man ikke har fået afdækket alle de problemstillinger, der måtte være omkring sådan en beslutning, og derfor har man truffet en halsløs og ugennemtænkt beslutning.

Valget faldt hurtigt på Lindholm

Ministeriet skriver et skriftligt svar til Berlingske:

- Regeringen har i forbindelse med finanslovsforhandlingerne 2019 afsøgt, hvorvidt det vil være muligt at placere et udrejsecenter på en ø. Valget faldt meget hurtigt på Lindholm, da øen er ubeboet, statsejet og står til at blive ledig, fordi DTU forventes at fraflytte øen med udgangen af 2019.

lindholm_og_marcus_knuth.jpg
Læs også
Lokalt folketingsmedlem går mod sit parti - kritiserer placering af udrejsecenter
lindholm_og_marcus_knuth.jpg
Læs også
Lokalt folketingsmedlem går mod sit parti - kritiserer placering af udrejsecenter

Men Mikael Smed afviser, at det på nogen måde kan være en god idé. Også af den grund, at det kommer til at koste godt 750 millioner kroner at etablere udrejsecenteret på øen.

- Jeg synes grundlæggende, at det er en dårlig idé. Og det synes jeg, fordi det ikke løser problemstillingen omkring utryghed i samfundet. Derfor synes jeg, man burde kigge på, hvad det er for nogle ting, man skal kigge på for at løse det, der hvor de er nu, hvor de bor udmærket og hvor de lige har istandsat for en tocifret millionbeløb. Kunne man med en øget politiindsats, med skærpede krav til meldepligt, kunne man med skærpede sanktioner egentlig løse den problemstilling? I stedet for at fare af sted og bruge trekvart milliard kroner af dine og mine penge.

I dag opholder de udviste udlændinge, der skal bo på Lindholm, på et udrejsecenter i Kærshovedgård i Bording i Midtjylland.


Nyhedsoverblik