Uddannelsesflytning er blevet succes i Kalundborg

Rektor for professionshøjskole har gode erfaringer med at flytte uddannelser. Men minder om regningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringen lægger op til at lade en ny runde udflytning af arbejdspladser indbefatte flere erhvervsrettede uddannelser.

En idé som skolerne allerede har positive erfaringer med. Det fortæller rektoren på den sjællandske professionshøjskole Absalon, Camilla Wang.

Hun nævner et eksempel fra Kalundborg. Her blev der i sommer etableret byens første videregående uddannelse efter stor efterspørgsel fra virksomheder i området - heriblandt Novo Nordisk.

quote Det hænger ikke rigtig sammen, at man på den ene side vil have uddannelser i hele Danmark og på den anden side sparer så mange penge på uddannelser

Camilla Wang, rektor på Absalon

- I Kalundborg etablerede vi i sommer en ingeniøruddannelse i bioteknologi, fordi virksomhederne i Kalundborg-området havde en desperat mangel på arbejdskraft, siger Camilla Wang.

Ifølge hende vil uddannelsen fremadrettet komme områdets virksomheder til gavn. Samtidig har de unge fået en ny mulighed.

- Vi havde et rigtig pænt optag på uddannelsen i sommer. Så det er et godt eksempel på det, regeringen vil, siger hun.

Rektor: Pengene skal følge med

Det er beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der i et interview med Avisen Danmark har åbnet for at flytte de erhvervsrettede uddannelser.

Regeringen vil senere på ugen fremlægge forslaget. Men allerede nu er Camila Wang positiv. Hendes eneste bekymring er, om pengene følger med. 

1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Regeringen vil flytte uddannelsespladser ud i provinsen
1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Regeringen vil flytte uddannelsespladser ud i provinsen

- Det er rigtig dyrt for institutionerne at sprede uddannelser ud fra vores forskellige hovedcampus. Og vi har en regering, der samtidig med ønsket om udflytning har valgt hvert år at spare to procent på de videregående uddannelser.

- Det hænger ikke rigtig sammen, at man på den ene side vil have uddannelser i hele Danmark og på den anden side sparer så mange penge på uddannelser hvert eneste år, siger hun.

En ny udflytningsforslag kommer, efter at regeringen i oktober 2015 besluttede at flytte 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen.


Nyhedsoverblik