Uddannelsen til pædagogisk assistent er reddet

Uddannelsen til pædagogisk assistent på SOSU-skolen i Nykøbing Falster stod til at skulle nedlægges. Men så kontaktede skolen de lokale kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Takket være lokal opbakning fra Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommuner vil der også blive uddannet pædagogiske assistenter i området fremover.

- Det er fantastisk, siger direktør for SOSU-skolen i Nykøbing Falster, Jeppe Rosengård Poulsen.

Mindre optag på uddannelsen

SOSU-skolen i Nykøbing Falster er den eneste skole i området, der udbyder uddannelsen til Pædagogisk Assistent, men ledelsen overvejede i efteråret at lukke uddannelsen helt ned i 2017 - ikke fordi, der ikke var interesse for den, for det er der.

- Vi plejer at have tre gange så mange ansøgere, som vi har pladser til, fortæller Jeppe Rosengård Poulsen.

Årsagen var, at Danske Regioner i efteråret lavede en aftale med LO og Kommunernes Landsforening, KL, om at optaget på uddannelsen skulle skæres i hele landet. 

151215_ZBC_Ringsted.jpg
Læs også
Fakta om fusion: Lillebror og storebror går sammen
151215_ZBC_Ringsted.jpg
Læs også
Fakta om fusion: Lillebror og storebror går sammen

Kunne ikke køre rundt

- Det betød, at fra at have 55 pladser, skulle vi ned på 15, og det ville simpelthen ikke kunne køre rundt så. Det ville blive for dyrt med så få elever, siger SOSU-skolens direktør, Jeppe Rosengård Poulsen til TV ØST.

Aftalen mellem de tre parter indeholdt dog en undtagelse fra de nye regler; hvis der var andre lokale interesser på spil i et bestemt område, kunne man lave en lokal aftale om et størr eoptag.

Og det var der på Sydhavsøerne og i Vordingborg.

De tre kommuner i området underskriver torsdag eftermiddag en aftale med SOSU-skolen i Nykøbing Falster.
Den forpligter kommunerne til årligt at tilbyde mellem 45 og 49 lærepladser for pædagogisk assistent-elever i daginstitutioner, SFO'er, botilbud m.m.

Aftalen løber i 2017 og 2018. 

Læs også
ZBC-formand: Vi vil sikre de bedste muligheder for de unge
Læs også
ZBC-formand: Vi vil sikre de bedste muligheder for de unge

Bakker op om lokale uddannelser

- Vi priser os lykkelige over, at vi ligger i et område, hvor man kender værdien af uddannelse. Her passer man på og bakker op om de lokale uddannelsesinstitutioner, siger en glad Jeppe Rosengård Poulsen.

Direktøren er ikke nervøs for, om der så også efterfølgende er job til de pædagogiske assistenter, skolen uddanner.

- Vi så på tallene i august sammen med FOA. Her kunne vi se, at ud af de omkring 300 pædagogiske assistenter, vi har uddannet de sidste 6-7 år, der var 40 af dem ledige. Det var inklusiv dem, der på det tidspunkt lige var blevet uddannet, som nok skal komme i arbejde, sa de klarer sig fint, siger direktøren.

 


Nyhedsoverblik