UCSJ vil bygge 9000 kvm nyt uddannelsessted

University College Sjælland har underskrevet en hensigtserklæring om at købe en grund i det kommende Campus Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Engang i fremtiden er det meningen, at de unge på flere videregående uddannelser skal have deres daglige gang på ét område i Slagelse, nemlig Campus Slagelse nær byens togstation.

Nu er kommunalpolitikernes drøm om at samle byens videregående uddannelser, kommet et skridt nærmere.

Slagelse Kommune og UCSJ har lavet en hensigtserklæring på, at UCSJ vil købe en grund i Campus Slagelse og bygge en ny seks etagers skole på 9.000 m2. 

quote Det vil være med til at gøre Slagelse til en uddannelsesmetropol på Vestsjælland, og det vil få betydning for Slagelses udvikling mange år frem

Stén Knuth (V)

- Vi har arbejdet på, at realisere drømmen om at skabe et nyt uddannelsescampus ved stationen i Slagelse i en del år efterhånden. UCSJ’s udmelding er en milepæl i udviklingen. Det vil være med til at gøre Slagelse til en uddannelsesmetropol på Vestsjælland, og det vil få betydning for Slagelses udvikling mange år frem, siger en begejstret borgmester Stén Knuth (V) i en pressemeddelelse.

Køber flere grunde

Det nye UCSJ-byggeri vil komme til at ligge ved siden af bygningen, hvor Syddansk Universitet allerede holder til.

I dag ligger her en parkeringsplads og en godsbanebygning, som vil blive revet ned. Parkeringspladsen forventes at blive erstattet af nye parkeringspladser ved det tidligere posthus. 

Derudover køber UCSJ også en del af en tidligere DSB-grund. 

700 flere studerende i Slagelse

Hvis købet falder endelig på plads, vil de nye bygninger blandt andet huse professionsbacheloruddannelsen, Ernæring og Sundhed, som efter planen skal flytte fra Sorø til Slagelse, ligesom byggeriet vil huse en kommende socialrådgiveruddannelse, der planlægges at blive etableret i Slagelse.

Sygeplejerskeuddannelsen og pædagoguddannelsen, som i forvejen ligger i Slagelse, ventes også at flytte over i det nye byggeri.

UCSJ forventer at flytningen vil betyde at antallet af studerende i Slagelse vil stige fra ca. 980 til ca. 1700 studerende.

Slagelse Kommune og UCSJ har aftalt en pris på 9,9 mio. kr. eksklusiv moms. 

Derudover er det aftalt, at udgifter op til 5 mio. kr. til oprensning af grunden skal trækkes fra prisen. 

Afventer Folketingets godkendelse

Før købet falder endelig på plads er det aftalt, at en række forudsætninger skal være opfyldt.

Blandt de vigtigste er, at Folketingets Finansudvalg skal godkende, at UCSJ køber grunden. Samtidig skal Statsforvaltningen godkende, at Slagelse Kommune sælger grunden videre uden at sende den i udbud.


Nyhedsoverblik