UCSJ ændrer deres uddannelsestilbud

University College Sjælland har i dag offentliggjort, at de vil omrokere deres uddannelsesinstitutioner her i Region Sjælland. Det betyder blandt andet nye campusser, flytning af uddannelser og lukning af campus i Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal spares på alle videregående uddannelser, og det har nu fået University College Sjælland til at udvikle udbuddet af uddannelser her i Region Sjælland. Det betyder blandt andet, at USCJ flytter deres Sorø campus til Slagelse. Så i fremtiden vil ernærings- og sundhedsstuderende i stedet holde til i Slagelse.

- Det er med tungt hjerte, at vi må sige farvel til Ankerhus, men bestyrelsen ønsker, at de studerende på ernærings- og sundhedsuddannelsen bliver del af større fagligt miljø med muligheder for tværprofessionel samarbejde og et stærkere studiemiljø med flere medstuderende.  Den nye beliggenhed stationsnært i hjertet af Slagelse bliver også en stor fordel for de studerende, siger Hans Stige, formand for UCSJ’s bestyrelse.

De nye planer vil gradvist blive realiseret over de kommende fire til seks år.  

- Bestyrelsens formål med den nye udbudsstruktur er at målrette UCSJ’s aktiviteter til den regionale udvikling, bidrage til at løfte regionens uddannelsesniveau og at sikre forsyningen af arbejdskraft, siger Hans Stige.

Nye campusser

I Næstved og Slagelse skal der udvides og bygges nye campusser. I Næstved kommer de til at huse uddannelser til fysioterapeut, ergoterapeut og administrationsbachelor, mens uddannelserne til sygeplejerske og bioanalytiker flyttes til det nye campus i Køge.

På campus i Slagelse vil man fortsat kunne uddanne sig til pædagog og sygeplejerske, og her vil der også blive etableret et nyt udbud af socialrådgiveruddannelsen. Derudover flytter ernærings- og sundhedsuddannelsen fra Sorø til Slagelse.

- Vi må se i øjnene, at de små campusser uden for bymidterne får en del studerende til at søge mod især København. Vores klare forventning er, at de nye campusser i Slagelse og Næstved kommer til at tilbyde så attraktive campusmiljøer, at vi kan holde på en langt større del af dem, der ellers vil søge mod hovedstaden, siger Hans Stige.

På kortet her kan du se ændringerne: 

 

 


Nyhedsoverblik