Tyveri i 16 biler: Airbags og seler er stjålet

Hos Lysen Biler i Sorø har der i weekenden været indbrud i 16 biler. Alle biler er blevet ribbet for airbags og selestrammere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er tilsyneladende et marked for selestrammere og airbags. Det har nogle tyveknægte set muligheder i, og derfor har de i weekenden brudt ind i 16 biler hos Lysen Biler på Nordmarksvej i Sorø for at stjæle de dyre reservedele.  

Næsten alle bilerne fik smadret en rude, hvorefter tyvene har fjernet noget af instrumentpanelerne for at få ledningsnetværket til airbaggen med også. Nogle af bilerne kunne tyvene komme ind i uden at smadre ruden, muligvis ved at omgå dørlåsen.

Tyvene har også fjernet selestrammerne, som skal fastlåse selerne, hvis en bil kører galt.

Ikke første gang, det er sket

Der er tidligere set sager i både Sorø og Slagelse, hvor forhandlere har været udsat for lignende.

Politiet mener, der må være et marked for salg af airbags, men de kan ikke sige noget konkret, om hvad der er motivet i denne sag.

- Erfaringerne, fra tidligere tyverier af samme slags, viser, at der på markeder i blandt andet Polen har været airbags til salg. En airbag er rimelig dyr, den skal skiftes ud, når den har været brugt og derfor er der et marked for det, siger politiassistent Lars Denholt, der er driftsleder hos Lokalpolitiet i Slagelse, til TV ØST.

Hvis nogle har set noget mistænkeligt i området omkring gerningsstedet i tidsrummet, eller måske nu bemærker en bil påmonteret de stjålne nummerplader, så må de meget gerne ringe 114, siger politiassistent Lars Denholt

Ingen spor i sagen

Lige nu, har politiet ikke så meget at gå efter.

- Vi søger området i de nærliggende bygninger for videoovervågning, men der er ikke nogle vidner til selve tyveriet, siger politiassistent Lars Denholt.

Det eneste, politiet ved på nuværende tidspunkt, er, at tyveriet er foregået mellem fredag klokken 15:30 og søndag morgen klokken 9, hvor en medarbejder opdagede tyveriet.

På udkig efter nummerplader

Der er også blevet stjålet et sæt nummerplader i forbindelse med tyveriet med nummer: BF 36 226. Dem er politiet også på udkig efter.

Politiet ønsker gerne henvendelser, der kan hjælpe med efterforskningen.

- Hvis nogle har set noget mistænkeligt i området omkring gerningsstedet i tidsrummet, eller måske nu bemærker en bil påmonteret de stjålne nummerplader, så må de meget gerne ringe 114. Ligeledes, hvis nogle hører omtale om kendskab til tyveriet eller salget, enten via sociale medier eller andet, så vil politiet også gerne høre om det, siger politiassistent Lars Denholt.


Nyhedsoverblik