Tyve stjal over 50 fugle fra dyreven: - Jeg troede ikke, nogen kunne finde på det

Henrik Hansen fra Sakskøbing har fået stjålet over 50 kanariefugle, undulater og særlige vagtler. Flere fugleunger er døde efter indbruddet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er skræmmende. Jeg havde aldrig troet, at nogen kunne finde på det.

Sådan siger Henrik Hansen fra Sakskøbing, efter han tirsdag opdagede, at nogen har stjålet over 50 fugle fra hans voliere. 

quote Jeg tror, de må have været herinde først og udse sig fuglene. Jeg åbner jo for alle interesserede, og jeg havde aldrig forestillet mig, nogen kunne finde på det her

Henrik "Piphansen" Hansen, ejer, Piphansens Småfugleplejehjem

Han har Piphansens Småfugleplejehjem, - et voliere som han har indrettet i forlængelse af sin private bolig. Her bor efter Henrik Hansens eget udsagn langt over 300 fugle, som han hver dag inviterer interesserede indenfor til at se kvit og frit.

- Jeg har mange besøgende. Det er både familier, plejehjem og vuggestuer, der kommer for at kigge på fuglene. De kommer og spiser deres medbragte mad, og så får vi en snak, siger han og fortsætter:

- Jeg vil jo gerne kunne glæde andre ved at invitere dem ind og se fuglene, og så får jeg også nogle at snakke med, siger Henrik Hansen, der er førtidspensionist.

Unger døde uden moren

Tirsdag opdagede han, at der var meget tomt i volieren.

- Jeg havde besøg af et plejehjem tirsdag middag. Vi sad netop og talte om, hvor tomt der så ud i volieren. Da jeg går ind og kigger efter, kan jeg pludselig se, at der mangler omkring 50 kanariefugle, fortæller han. 

36683953_1638307149615117_537354924749488128_o.jpg
Læs også
Flere døde ænder fundet i sø - Det var skræmmende og uhyggeligt
36683953_1638307149615117_537354924749488128_o.jpg
Læs også
Flere døde ænder fundet i sø - Det var skræmmende og uhyggeligt

Samtidig kunne han se, at nogle af fuglene havde lidt en ond skæbne.

- De små kanariefugleunger er simpelthen frosset ihjel, fordi moren ikke er der længere, siger han.

Henrik Hansen formoder, indbruddet er sket natten til tirsdag.

- De er formentlig kommet ind ved at springe over en sommerfuglebusk ved naboen, som jeg så var knækket. Min nabo havde også set lys inde hos mig om natten, men det kunne være en kat, der havde aktiveret det, siger han.

Desuden ville skæbnen, at hans overvågningskamera var gået i stykker.

- Det brændte sammen for nogle uger siden, og så har jeg ikke fået nyt op. Det er virkelig ærgerligt, for jeg plejer at have overvågning, siger han.

Fugle for flere tusinde kroner

Udover kanariefuglene er flere af en særlig vagtel-art også blevet stjålet. Henrik Hansen skønner, der samlet set er tale om fugle til en værdi af flere tusinde kroner. Ifølge hans kendskab til fuglehandel, foregår der en del handel til udlandet.

- Jeg tror, det er bestillingsarbejde, og så er de blevet solgt til udlandet. Jeg vil tro, man kan sælge det antal fugle videre til over 7000 kroner, siger Henrik Hansen. 

Han er mest skræmt over, at nogen har været inde og udse sig fuglene først.

- Jeg tror, de må have været herinde først og udse sig fuglene. Jeg åbner jo for alle interesserede, og jeg havde aldrig forestillet mig, nogen kunne finde på det her, siger han.

Heldigt de ikke klippede hegnet

Han har en bøn til alle, der er interesserede i Piphansens Småfugleplejehjem:

- Hvis man har set eller hørt noget i området, eller man måske bliver opmærksom på nogen der lige pludselig har mange fugle, så må man endelig sige til. Men jeg tror nu, de er røget til udlandet, siger han.

Én ting trøster Henrik Hansen sig dog med.

- Jeg havde ikke lås på volieret, og det er måske heldigt, for ellers havde de nok klippet det op, og så var alle fuglene fløjet ud i det fri. Så havde jeg mistet alle sammen, siger han.


Nyhedsoverblik