Tyve hærger butikker i Kalundborg, men butiksejere står sammen

Tyve i Kalundborg har kronede dage for tiden. Det har de faktisk haft de sidste fire måneder. Men nu har butiksejerne fået nok.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg centrum er i disse dage ramt af butikstyverier. Faktisk har det stået på de sidste fire måneder. Men nu har butiksejerne fået nok og er gået sammen om at sætte en stopper for galskaben.

Antallet for butikstyverier er fordoblet sammenlignet med sidste år.

- Det er alt. Det er lige fra små nips genstande til store køkkenmaskiner, de stjæler, siger Michael Andersen, butiksbestyrer i Kop & Kande, til TV ØST.

Butikker advarer hinanden via intern mailliste

Flere butikker er medlem af den tidligere handelsstandsforening, som nu hedder VoresKalundborg, hvor butiksejere kan advare hinanden via en intern mailliste. Maillisten har i alt 100 medlemmer.

quote Vi får stjålet meget. Det er svært at sige, om det er hver dag eller hver uge, men der er mange penge, der smutter

Michael Andersen, butiksbestyrer i Kop & Kande

Den liste har butiksindehaveren i Brillehuset netop benyttet sig af i dag. Indehaveren så nemlig to mistænkelige fyre i butikken.

- Det gælder om at advare så hurtigt, man kan. Det er for at advare de andre om, at man skal være oppe på dupperne og lige være klar, hvis der skulle komme den her type mennesker ind, siger Christian Line, som er indehaver af Brillehuset ved Nytorv.

Han synes, listen fungerer fint, men bemærker dog også, at det ikke nødvendigvis hjælper i alle tilfælde.

Man skal hele tiden sidde og holde øje med mailen, og det gør man jo ikke altid, så nogle gange kan man først opdage det om aftenen, når man går hjem. Og så er det jo for sent, siger Christian Line.

07102322_butik.jpg
Læs også
Kalundborg ramt af butikstyverier: Den er gruelig gal for tiden
07102322_butik.jpg
Læs også
Kalundborg ramt af butikstyverier: Den er gruelig gal for tiden

Mange penge smutter, når kassen skal tælles op

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er der også registreret flere tyverianmeldelser. I løbet af de seneste fire måneder har politiet modtaget 36 anmeldelser, imens de i samme periode sidste år tid modtog 17 af slagsen.

Politiet ved dog ikke, om alle episoder er blevet anmeldt.

- Det er et stort problem. Vi får stjålet meget. Det er svært at sige, om det er hver dag eller hver uge, men der er mange penge, der smutter, siger Michael Andersen, butiksbestyrer i Kop & Kande.

Også Tøjesksperten var i forrige uge udsat for et tyveri.

- Det var i torsdags, højlys dag ved 15-tiden, at der kommer fire unge gutter ind. De spørger, hvad vi har af dyrt mærketøj, og vi svarer lidt overfladisk, at det hele er dyrt. Det var allerede mistænkeligt. 30 sekunder efter fylder alle fire mand hænderne og løber ud af butikken og lige ud i en bil, der kører med det samme, forklarer Tonni Carlson, der er medarbejder i Tøjesksperten.

- Vi kunne desværre ikke nå at gøre noget. Det er ubehageligt, at man er så ligeglad, at man bare går ind ved højlys dag og ligeglad med, om de bliver set eller måske bliver taget. Hvad kan de så ellers finde på?


Nyhedsoverblik