Tyve brugte 'Olsen-banden'-metoder: Væltede mure i voldsomt indbrud

Et sted derude sidder nogle tyve og godter sig over det indbrud, de natten til mandag slap afsted med i Rødvig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der ventede noget af en overraskelse for personalet i Dagli'Brugsen i Rødvig, da de mandag morgen mødte op på deres arbejdsplads.

Natten forinden havde mindst to maskerede tyve nemlig begået et voldsomt indbrud, som næsten var 'Olsen-banden' værdig.

Tyvene var kravlet op på taget af butikken i Rødvig, og er derefter brudt gennem først tagpladerne og siden loftet til et kontor.

Det var på ingen måde tilfældigt, for dér fandt de et pengeskab, de fik skåret op med en vinkelsliber.

Eftelignede Olsen-banden

Tyvene følte sig tilsyneladende trygge under indbruddet, for de begyndte dernæst at bryde mure ned, som var de Egon, Benny og Kjeld i Det Kongelige Teater i 'Olsen-banden ser rødt'. Det gjorde gerningsmændene for at komme ind til bagsiden af et andet pengeskab, som de herefter forsøgte at skære op med vinkelsliberen.

Indbruddet betød, at tyvene slap afsted med afsted med både kontanter og skrabelodder samt en bilnøgle, der blev brugt til at stjæle en Citroën Berlingo, der holdt nær butikken.

Midt- og Vestsjællands Politi vil overfor TV ØST ikke oplyse værdien af de tyvekoster, gerningsmændene slap afsted med. Kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard håber dog, at personer, der har opholdt sig i Rødvig natten til mandag, kan hjælpe med at komme en opklaring nærmere:

Læs også
Spektakulært indbrud hos guldsmed: Vi har været heldige
Læs også
Spektakulært indbrud hos guldsmed: Vi har været heldige

- Det er meget sjældent set, at man er så ihærdig, som de har været her. De går først gennem taget og stiller sig, efter at have skåret ét pengeskab op, ikke tilfreds, så de ligefrem bryder gennem en mur. Det er ganske nøje planlagt, det her. Det er ikke noget, man gør i løbet af fem minutter.

- Er der nogen, der natten til mandag har hørt noget støj eller set noget i Rødvig, hører vi gerne fra dem. Vi formoder, at det har larmet en del, siger Martin Bjerregaard.

Tyvene og den stjålne Citroën Berlingo er tirsdag fortsat efterlyst. Varebilen er sølvgrå og har indregistreringsnummer AW 91 475.


Nyhedsoverblik