TV ØST giver dig de alle sjove og skæve episoder fra valgaftenen

Demokratiets fest blev i særdeleshed fejret i går. Her kan du se de sjove højdepunkter fra Sjælland og øerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Valgaftenen og natten bød på sejre, nederlag og kamp til stregen. Men den bød også på spøjse udtalelser, alternative forhandlingskroge og tragikomiske episoder.

TV ØST har samlet sjove gimmicks og anderledes højdepunkter fra den store valgdag i regionen.

Ærgerlige episoder

Vi begynder i Ringsted. Her kom de nemlig dårligt fra start ved afstemningsstederne.

Ligesom alle andre valgsteder, skulle de have åbnet klokken 08:00 om morgenen, men på grund af tekniske problemer kunne folk først begynde at stemme 14 minutter senere. Måske skulle man have afprøvet systemet, inden det blev taget i brug? Det ærgrer de sig nok over i Ringsted.

 
  Foto: TV2 ØST

I Slagelse opstod der en anden uheldig episode, da man begyndte at optælle stemmerne fra regionsrådsvalget først. Normalt skal de enkelte stemmesteder nemlig tælle stemmesedlerne fra kommunalvalget først. Det betød, at valgresultatet i Slagelse Kommune trak ud. Mon ikke, de husker at tælle stemmerne i den rigtige rækkefølge til næste valg?

Alternative forhandlingskroge

Efter stemmerne var talt op gik de fleste partier, der er blevet stemt ind i byrådet, i gang med konstitueringsprocessen.

De fleste forhandlinger foregik for lukkede døre, men nogle partier havde også fundet andre alternative kroge at forhandle politik i. På Lolland bød Venstre blandt andet Dansk Folkeparti op til dans under en trappe på rådhuset i Maribo.

 
  Foto: TV2 ØST

I Næstved forhandlede Dansk Folkeparti, Konservative og Venstre over fodboldbordet i cafeen.

 
  Foto: TV2 ØST

Og i Odsherred blev der bogstavelig talt snakket sammen i krogene. Thomas Adelskov (S) gemte sig i et hjørne blandt beskidt service og lagervarer for at ringe til Dansk Folkepartis Paw Pedersen, der først senere på aftenen dukkede op til valgcafeen i Nykøbing Sjælland.

 
  Foto: TV2 ØST

Efter alle stemmer var talt op, dukkede Paw Pedersen (DF) så op og ført ud i den hemmelige kroge af Thomas Adelskov.

 
  Foto: TV2 ØST

Da konstitueringsprocessen i Odsherred gik i gang skulle TV ØST da heller ikke snydes for et glimt fra de hemmelige, aflåste lokaler.

 
  Foto: TV2 ØST

Landets ældste vs. yngste kandidat

Værd at bemærke er, at landets yngste borgmesterkandidat kommer fra vores område. Hun har netop samlet et flertal og kan dermed også kalde sig for Danmarks yngste borgmester nogensinde. Det er Socialdemokratiets Christina Krzyrosiak Hansen fra Holbæk på kun 24 år.

Den unge borgmesterkandidat skabte kaos, da hun viste sig for første gang til valgcafeen midt om natten. Hun var nødt til at forlade rummet hurtigt igen, fordi alle troede, at hun kom med en melding om, at hun havde forhandlet sig til borgmesterposten.

 
  Foto: TV2 ØST

Pudsigt er det, at Danmarks ældste kandidat også stillede op i vores område. Det er 93-årige Børge Albøg fra Ringsted.

 
  Foto: TV2 ØST

En af landets yngste kandidater stillede også op til valget. Hun hedder Laura Andrea og er bare 18 år gammel. Alligevel har hun formået at holde hovedet koldt med sit politiske engagement og mange afleveringer på gymnasiet i Køge. Laura Andrea var i højt humør på valgaftenen, fordi hun en fik en plads i byrådet i Faxe Kommune.

 
  Foto: TV2 ØST

Valgplakat på museum

Det gælder om at skille sig ud fra mængden på sine valgplakater. Det har Helge Adam Møller (K) fra Næstved i høj grad formået. Så meget, at han har fået tilbud om at få den udstillet på museum.

- Og så blev jeg ringet op af Dansk Plakatmuseum. De vil gerne have et eksemplar af min valgplakat, fortalte Helge Adam Møller i går aftes.

Mon han er den første politiker, der har fået det tilbud?

Helge Adam Møller (K), byrådsmedlem i Næstved Kommune.
Helge Adam Møller (K), byrådsmedlem i Næstved Kommune. Foto: TV2 ØST

Brædder græder

Det var en festdag for John Brædder (Guldborgsund). Han forblev på borgmesterposten i Guldborgsund Kommune efter en turbulent valgkamp. Det var en tydeligt rørt borgmester, der ikke var bleg for at udtrykke sine følelser på åben skærm.

 
  Foto: TV2 ØST

Pudsigt opkald

Midt i TV ØSTs interview med den nye regionrådsformand, Heino Knudsen (S), blev han ringet op af folketingspolitikeren, Mette Frederiksen (S), som ville ønske ham tillykke med valget. Godt timet af socialdemokraterne.

 
  Foto: TV2 ØST

Spøjse udtalelser

Den trofaste seer vil måske have stødt på nogle bemærkelsesværdige udtalelser på valgaftenen. Der lå nemlig flere i den spøjse ende.

Blandt andet sagde Valdemar, der har været med i programmet ”Drengene på kanten”, følgende til borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Det kan godt være, I hedder Soc.dem. (”suck them”), men det kører for Soc.dem.

 
  Foto: TV2 ØST

Demokrati i børnehøjde

I flere kommuner havde forældre taget deres små poder med i stemmeboksen som her i Holbæk. Om det er gardinet i den lille stemmehule eller de lange valglister, der fanger opmærksomheden må stå til fri fortolkning.

 
  Foto: TV2 ØST

Underholdning i Regionshuset

I Regionshuset i Sorø manglede der ikke noget på underholdningsfronten. Der blev både spillet jazzmusik live, og så kom der en pølsevogn forbi, hvor kandidaterne kunne få sig en ristet med det hele, mens de ventede i spænding.

 
  Foto: TV2 ØST
 
  Foto: TV2 ØST

Og så havde Alternativet naturligvis sørget for masser af grøn energi til festlighederne.

 
  Foto: TV2 ØST

 


Nyhedsoverblik