Truet med kniv og skubbet omkuld under røveri: - Man må arbejde sig op, så det gør jeg

En ekspedient i en kiosk i Slagelse blev fredag skubbet omkuld og truet med kniv af to røvere. Hun var dog allerede tilbage på job senere samme dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken var 17.51 fredag, da to hætteklædte mænd kom ind i kiosken tæt ved Slagelse Station, hvor en ældre, kvindelig ekspedient var på arbejde. 

Den ene af de to mænd tog fat i ekspedienten og skubbede hende ned i gulvet. Samtidig truede de hende med en kniv for at få hende til at udlevere penge fra kioskens kassebeholdning.

quote Jeg havde fået fri hele dagen, men jeg sagde til købmanden, at jeg nok hellere måtte komme ned i nogle timer. Ellers kommer man ikke i gang igen

Ekspedient, kiosk, Slagelse

- Jeg blev meget bange. Man kan aldrig vide, hvad der sker, siger hun til TV ØST.

Hun ønsker ikke sit navn frem i medierne, men hun fortæller gerne om episoden, efter politiet har offentliggjort overvågningsvideoen fra røveriet.

Prøvede at trække tiden

På overvågningsvideoen kan man se, hvor hårdhændet den ene røver er, da han skubber ekspedienten omkuld.

Men røveriet fortsætter et stykke tid, hvor ekspedienten udviser et usædvanligt mod. For trods truslen med kniv og røverens hårdhændethed forsøger hun alligevel at forhindre røveren i at få mange penge med sig.

- Jeg prøver at trække tiden og undgå at udlevere pengene. Han fik også lov til selv at lede efter dem. Man må sige, han arbejdede da også hårdt for det, siger ekspedienten.

Artiklen fortsætter under videoen.

 

For hun vidste, at en anden person - en kunde også var i kiosken. Men hvad hun ikke vidste var, at en røver også havde fat i ham.

- Jeg vidste, at der sad én herinde, som jeg havde håbet på kunne hjælpe mig. Han blev jo holdt op med en kniv nede i hjørnet, men det kunne jeg jo ikke se. Han kunne heller ikke se, hvad der foregik heroppe, fortæller hun.

Kan aldrig vide om de kommer igen

Trods den voldsomme episode var den kvindelige ekspedient tilbage på arbejde allerede samme dag.

- Jeg havde fået fri hele dagen, men jeg sagde til købmanden, at jeg nok hellere måtte komme ned i nogle timer. Ellers kommer man ikke i gang igen. Jeg har jo hørt om andre, der er stoppet på grund af den slags. Så må man bare arbejde sig op, og det er jo også det, jeg gør, siger hun.

Men hun er dog også mærket af episoden, da TV ØST møder hende onsdag - stadig på arbejde. 

- Man kigger en ekstra gang. Det gør man altid i det første stykke tid efter. For man kan jo aldrig vide, om de kommer igen, siger hun.

Læs også
Politiet deler overvågningsvideo: Ældre kvinde skubbet omkuld under røveri
Læs også
Politiet deler overvågningsvideo: Ældre kvinde skubbet omkuld under røveri

Politiet søger vidner

Politiet ser på sagen med stor alvor. Det er især røvernes hårdhændede metode, der har fået politiet til at gå i medierne med overvågningsvideoen.

- Det er alvorligt, at man kommer ind på den måde, man gør og angriber hende på den måde, man gjorde. Det er meget alvorligt, og vi ser på det med stor alvor, og vi vil meget gerne have offentlighedens hjælp til at opklare sagen her. Det har vi virkelig brug for, siger Jens Jedig Christensen, politikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Har man oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik