Trods verserende retssag: Region Sjælland fortsætter projektet

Selv om portørerne har genoptaget arbejdet, er konflikten endnu ikke løst. FOA, LO har stadig en retssag kørende mod Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Portørerne på regionens sygehuse har genoptaget arbejdet. 

Men det betyder ikke, at det sidste punktum i sagen er sat. For FOA og LO har stadig en sag kørende mod Region Sjælland og Danske Regioner, da regionen har stillet i udsigt, at et større antal portører og ansatte på rengøringsoverenskomster tilsvarende skal skifte overenskomst i de kommende år på samme vilkår.

Og det mener FOA og LO er et brud på den forpligtelse, som en overenskomst indeholder, til at være loyal overfor overenskomstens indhold og dækningsområde. 

quote Jeg er rigtig glad for, at portørerne har genoptaget arbejdet

Per Bennetsen, Region Sjællands administerende direktør

Men lige nu glæder Region Sjællands administerende direktør, Per Bennetsen, sig dog over, at arbejdet kan fortsætte.

- Jeg er rigtig glad for, at portørerne har genoptaget arbejdet. Nu skal vi have ryddet op, vi skal have fyldt lagerne op, vi skal have kørt affald væk, vi skal have genindkaldt de patienter, vi har været nødt til at aflyse. Og så skal vi ikke mindst se fremad og dermed genoptage den dialog, der er så vigtig omkring serviceassistentprojektet, siger Per Bennetsen til TV ØST. 

portør
Læs også
Portørerne på regionens sygehuse igangsætter arbejdet
portør
Læs også
Portørerne på regionens sygehuse igangsætter arbejdet

Men konflikten er ikke løst - hvad gør I for at løse den? 

- Nu er der mulighed for, at vi kan få genoptaget dialogen og få diskuteret de her mange elementer, der er omkring serviceassistentprojektet, som skal løbe af stablen over de næste tre år. 

Folk vil blive glade med tiden

Men selv om portørerne er tilbage på arbejdet, så er det ikke et udtryk for, at den gode stemning også er vendt retur. Tillidsrepræsentanten på Slagelse Sygehus, Jens Dahl, betegner stemningen som "ad helvede til".

- Jeg har været her i 40 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændigt grotesk, at man tvinger gode medarbejdere til at tage det her valg, siger han til TV ØST. 

Portørdemo 2
Læs også
Arbejdsretten afgør halvdelen af twisten om portørerne
Portørdemo 2
Læs også
Arbejdsretten afgør halvdelen af twisten om portørerne

Tillidsrepræsentanterne frygter, at I mister medarbejdere, og der bliver skabt et dårligt arbejdsklima på grund af utilfredshed, som i sidste ende går ud over patienterne. Hvad gør I for at undgå det? 

- Vi har fokus på arbejdsmiljøet, og det vil vi i den grad også have i vores serviceafdeling fremadrettet. Jeg tror, at når vi kommer i gang med uddannelsesforløbet, så vil folk blive glade for det, og derfor tror jeg også på, at vi får en rigtig god stemning tilbage på vores arbejdspladser, siger Per Bennetsen. 

quote Arbejdsretten ikke bedt os om at stoppe projektet om serviceassistenter - og derfor fortsætter vi

Per Bennetsen, Region Sjællands administerende direktør

- Patienterne har været involverede i det her. Og jeg er sikker på, at alle vores medarbejdere vil gøre alt, hvad de kan for, at patienterne får en god oplevelse, når de er på hospitalet. 

Retten har ikke bedt os stoppe

20 portører fik i forrig uge et varslingsbrev, hvor de fik at vide, at de enten skulle tilmelde sig serviceassistentuddannelsen eller blive fyret. 

Og nu er fristen for svar altså nået. Men der er stadig en sag i gang - så hvorfor ikke rykke deadlinen for svar? 

- Det er rigtigt, at LO og FOA har rejst en sag over for Danske Regioner. Arbejdsretten har drøftet sagen i går, og som jeg har forstået det, har Arbejdsretten ikke bedt os om at stoppe projektet om serviceassistenter - og derfor fortsætter vi, siger Per Bennetsen. 

080427_FOA_flag.jpg
Læs også
Varslede massefyringer: FOA indleder retssag mod Region Sjælland
080427_FOA_flag.jpg
Læs også
Varslede massefyringer: FOA indleder retssag mod Region Sjælland

Hvorfor så ikke vente til den sag, der er rejst, er afgjort? 

- Vi mener, vi har haft et rigtig grundigt forarbejde. Vi har arbejdet rigtig meget med det her, vi har en tidsplan, vi har drøftet med de faglige organisationer i mere end tre år, og den tidsplan kører vi videre med nu. Og så lader vi FOA, LO og Danske Regioner drøfte den anden sag. 

Hvad så, hvis I taber den sag? 

- Det har vi en klar forventning om, at vi ikke gør. Vi mener, vi har hold i billetterne i det her. Men det må vi så tage, når sagen er afgjort, siger Per Bennetsen.


Nyhedsoverblik