Trods sne og frost: Varmen på Næstved Stadion må ikke tændes før oprykning

Næstved Boldklub må ikke bruge varmen på Næstved Stadion, når der er premirere på oprykningsspillet på søndag. Arkivfoto. Foto: Næstved Boldklub

Næstved Boldklub spiller på kunstgræs på søndag, selvom der er brugt millioner på varme i græsset på Næstved Stadion. Varmen må nemlig ikke tændes.

Med minusgrader på vejrudsigten for den kommende weekend er det oplagt at tænde varmen under græstæppet på Næstved Stadion, når Næstved Boldklub på søndag tager imod Avarta.

Men varmeanlægget må slet ikke tages i brug, før Næstved Boldklub rykker op i fodboldens 1. division. Og det sker tidligst til sommer, skriver sn.dk.

Derfor bliver kampen mod Avarta på søndag spillet på klubbens kunstgræsbane.

Læs også Næstved Kommune udskyder stadion-investering

Varmeanlægget under banen på stadion har været en politisk varm kartoffel gennem flere år. I 2016 ønskede kommunens kulturudvalg at gøre stadion klar til superligafodbold med investeringer for syv millioner kroner. 

Dansk Boldspil Union forlanger af klubber i 1. division og Superligaen, at de har varme i banen, så der også kan spilles, når det er let frost.

Næstved spillede i 1. division i forrige sæson, men i maj måned stod det klart, at klubben ville rykke ned i 2. division. Alligevel fortsatte planerne om at forbedre forholdene på stadion, og 30. maj besluttede et flertal i byrådet at bruge de syv millioner kroner på lys og varme på stadion. 

Foreløbig er systemet til varmen installeret, men det koster 160.000 kroner at slutte varmen til, og derfor er der taget beslutning om at vente med at sætte varme på, til Næstved Boldklub igen spiller i 1. division.

Kampen mod Avarta på søndag er premieren i 2. divisions oprykningsspil, og Næstved ligger på en fjerdeplads med ni point. 

Læs også Trods nedrykning: Politikere vil bruge millioner på superligastadion

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App