Trods milliontilskud til skoler: En skole skal spare millioner

Store udgifter til elever med særlige behov fører nu til, at Præstø Skole skal fyre fire-fem lærere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Store udgifter til elever med særlige behov får nu den konsekvens, at eleverne på Præstø Skole må vinke farvel til fire-fem lærere. Det skriver Sjællandske.

Mens politikerne i Vordingborg kommune generelt har afsat store summer til at hjælpe de pressede skoler, så er det ikke nok til at hjælpe Præstø Skole ud af krisen. Formanden for skolebestyrelsen Peter Madelung er rasende over beslutningen om at skære på skolens personale.  Skolen er nemlig særlig presset på grund af, at mange skolesøgende i området har særlige behov, og her følger merbevillingerne fra kommunen overhovedet ikke med udgifterne.

- Når en elev starter hos os, så har vi 45.000 kroner. Skal eleven have et andet tilbud, så koster det 250.000 kroner, siger formanden til avisen. Han efterlyser en central pulje, der kan betale for de elever, der skal have specielle tilbud.

Hos Vordingborg Kommune afviser man dog, at der er en direkte sammenhæng mellem specialskoleudgifterne og besparelserne i skolen. De mener, at et stort vikarbudget og i fremtiden faldende børnetal er årsagen til skolens røde tal.

 


Nyhedsoverblik