Tricktyve udgiver sig for at være familie til ældre

Efter flere anmeldelser af forsøg på tricktyveri advarer politiet nu ældre borgere og deres pårørende mod at lade sig narre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ældre borgere bør være ekstra opmærksomme, hvis en person ringer og præsenterer sig som et familiemedlem.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået fire anmeldelser om forsøg på tricktyveri rettet mod ældre medborgere. Tre i Næstved og et i Sorø.

- Det er heldigvis ikke lykkedes for tricktyvene at få penge, men i et af tilfældene var det ganske tæt på, hvor gerningsmanden faktisk var på adressen, siger Henrik Karlsen, der er vagtchef hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Gerningsmanden har i alle tilfælde rettet telefonisk henvendelse og udgivet sig at være søn eller barnebarn, der akut manglede kontante penge til udbedring af en vandskade.

  • I et tilfælde var gerningsmanden tæt på at lykkes med at snyde sig til et større kontant beløb.
  • I to tilfælde har gerningsmanden tilbudt at sende en taxa efter pengene.
  • I to tilfælde har svindleren desuden givet udtryk for et vist kendskab til familien og blandt andet givet oplysninger om ferie og lignende.

Det kan derfor ikke udelukkes at gerningsmanden har forberedt sig ved opslag på diverse sociale medier, mener politiet.

Politiet opfordrer til, at man tager en snak med sine ældre familiemedlemmer og instruerer dem i ikke at udlevere penge til nogen, de ikke kender. Herunder heller ikke lade sig narre til at udlevere penge til en taxachauffør.


Nyhedsoverblik