Tricktyve på spil i Nordvestsjælland

Tricktyve var mandag på spil i den nordvestlige del af regionen. Snuppede dankort fra ældre mænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag blev to ældre mænd uafhængigt af hinanden og i henholdsvis Dianalund og i Vig udsat for tricktyveri, hvor fremgangsmåden var den samme.

En 83-årig mand fra Ruds Vedby-området var klokken 11.30 i gang med at hæve penge, da et udenlandsk par henvendte sig og sagde, han havde tabt 150 kroner på jorden. Dén hoppede den 83-årige mand ikke på, og han sagde, at det ikke var hans penge. Alligevel lykkedes det parret at snuppe mandens Dankort og bytte det med et andet, der allerede var spærret.

Spærrede dankortet

Snarrådigt fik den 83-årige mand straks fat i sin bank og fik kortet spærret. Da havde det langfingrede par allerede forsøgt at hæve på kortet. Manden i parret beskrives som mellemøstlig af udseende, 40-50 år, almindelig kropsbygning, sort hår, og han talte dansk. Han var iført en skjorte. 

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. 

Senere på dagen klokken 18.59 anmeldte en 84-årig mand fra Vig St., at han klokken cirka 14.05 ved en hæveautomat i Vig Hovedgade havde fået stjålet sit dankort, da han ville hæve penge. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

150 kroner lå på gaden

Efter indtastning af PIN-koden blev han prikket på ryggen af en fremmed mand, der henledte opmærksomheden på 150 kroner, som lå på jorden. Den fremmede mand samlede pengene op og gav den 84-årige pengene i hånden uden at sige noget.

Cirka ½ time senere opdagede den 84-årige, at han ikke længere i besiddelse af sit eget dankort, men et dankort med en fremmed mands navn på. På hans bankkonto var der i mellemtiden hævet 13.100 kroner uberettiget, og den 84-årige mistænkte den fremmede mand for at være kørende i en sort, 4-hjulstrukken dieselbil, som netop holdt ud for hæveautomaten på gerningstidspunktet.

Den fremmede forsvandt muligt i den beskrevne bil og blev selv beskrevet som: mand, ikke etnisk dansker af udseende, ca. 165 cm høj, kraftig af bygning, kort brunligt hår, iført gul/brun slipover og grå bukser.

Muligvis samme gerningsmænd

Ifølge politikommissær Allan Holm fra Slagelse Lokalpoliti kan det ikke udelukkes, at der er tale om samme gerningsmænd til begge tricktyverier.

- Vi ser tit, at de der begår tricktyverier er meget mobile og flytter sig hurtigt rundt. Vi sørger selvfølgelig for at holde modus ved det ene tyveri op mod det andet, så noget kan tyde på, at der er tale om de samme gerningsmænd, siger Allan Holm.


Nyhedsoverblik