Trepart lader erhvervsskoler slippe for besparelser i periode

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale, der letter budgettet på erhvervsskolerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En netop indgået trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter letter økonomien for en periode på landets erhvervsuddannelser.

Aftalen aflyser det såkaldte omprioriteringsbidrag på to procent for erhvervsuddannelserne i 2018 og på arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) i de kommende fire år. Det oplyser Dansk Metal og FOA.

- Det er en god aftale, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, om trepartsaftalen, som har fokus på, at flere skal tage voksen- og efteruddannelse.

Han tilføjer, at omprioteringsbidraget har presset skolerne. Bidraget betyder, at uddannelsessektoren skal spare to procent om året, som så bruges andre steder i det offentlige.

Et skridt i den rigtige retning

I Dansk Metal kalder forbundsformand Claus Jensen aftalen for et skridt i den rigtige retning.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har kæmpet med næb og klør for at få fjernet de planlagte besparelser på erhvervsuddannelserne, så med trepartsaftalen har vi taget et skridt i den rigtige retning.

- Vi bliver simpelthen nødt til at sikre arbejdskraft til fremtidens arbejdsmarked, og det har der været stor forståelse for fra alle parter i forhandlingerne, siger Claus Jensen i en pressemeddelelse.

Dennis Kristensen er samtidig glad for, at der også er udsigt til bedre økonomi hos dem, der vælger at tage en efteruddannelse.

Godtgørelse forhøjes

Godtgørelsen ved deltagelse i AMU-kurser og voksen- og efteruddannelse (VEU) forhøjes fra 80 procent af højeste dagpengesats til 100 procent.

- Formålet har især været at få gang i de uddannelsesaktiviteter blandt ufaglærte og faglærte, der er faldet voldsomt over de seneste år, siger han.

- Det betyder, at der er opsparet nogle milliarder, som vi skal have i omløb til uddannelsesaktiviteter, fordi vi i den grad har brug for at kunne sikre de rette kompetencer hos medarbejderne i både den private og den offentlige sektor.


Nyhedsoverblik