Tre tyve dømt: Slæbte kassevis af energidrikke ud fra supermarkeder

Det var især energidrikke og slik, der var målet for de mange tyvetogter, som tre mænd nu er dømt for. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Tre mænd er blevet dømt skyldige i 50 tyverier og tre røverier fra supermarkeder og tankstationer på Sjælland - bl.a. i Holbæk og Vig.

De gik ind i et supermarked eller en tankstation og tog lige præcis de varer, de gerne ville have - bl.a. cirka 5.000 energidrikke. Dernæst gik de lige forbi kassen med hele molevitten.

Men 50 tyverier og tre røverier senere klappede fælden, og i dag fik tre tyve så deres straffe.

Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private.

Danni Richter Larsen, senioranklager, Københavns Vestegns Politi.

Tyverier i Vig og Holbæk

En lang efterforskning med gennemgang af massevis af overvågningsmateriale førte i dag til, at tre mænd på 16, 18 og 32 år blev idømt fæmngselsstraffe for deres roller i de 53 episoder. Det oplyser Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi i en pressemedelelse.

Tyverierne er begået i fire sjællandske politikredse fra maj til december 2017- hovedsageligt omkring København, men også i Vig og Holbæk.

- Vi har under hele efterforskningen ment, at der var tale om omfattende tyverier, som de tiltalte gennemførte i fællesskab for at sælge de stjålne varer videre til butikker og private, siger senioranklager Danni Richter Larsen, Københavns Vestegns Politi.

Den 32-årige skal i fængsel i et år og fire måneder, den 18-årige fik ni månders fængsel, mens den yngste blev idømt syv måneders betinget fængsel.

Tyverier blev til røverier

Flere gange blev butikspersonale truet af tyvene, da de skred ind over for de åbenlyse tyverier:

- I de sager, hvor gerningsmændene truede personalet, har vi rejst en mere alvorlig tiltale efter straffeloven – nemlig for røveri – og det har Glostrup Ret også straffet dem for, siger senioranklager Danni Richter Larsen.

De tre ømte er fra Smørum og Ballerup.

Ifølge anklagemyndigheden fik de hjælp af andre medgerningsmænd, som efterforskere har identificeret og sigtet for deres andele i tyverierne. De vil også snart blive tiltalt.

Den 18-årige dømte, som er serbisk statsborger, blev betinget udvist af Danmark.

De tiltalte modtog dommen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App