Tre teenagedrenge varetægtsfængslet for gaderøveri og afpresning

Teenagedrenge fra Holbæk truede en teenager på gaden med en kniv, og fik ham til at udlevere sin mobiltelefon. De samme drenge er sigtet for afpresning af en 16-årig dreng ved en episode den 21. juli

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag truede tre teenagedrenge på henholdsvis 15,16 og 17 år en tilfældig teenagedreng på gaden i Holbæk.

De tre unge truede med en kniv, og fik deres offer til at udlevere sin mobiltelefoner.

Røveriet fandt sted tirsdag aften på Markedspladsen ved indkørslen til Føtex og gik ud over en 16-årig dreng.

- Det er noget, vi ser meget alvorligt på. Som borger i Holbæk burde det være sikkert at gå på gaden uden at føle sig utryg. Derfor tog vi anmeldelsen meget alvorligt og lagde alle kræfter i for at finde gerningsmændene, siger Michael Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Varetægtsfængslet 

Og politiet arbejde bar hurtigt frugt. Onsdag Formiddag kunne Midt- og Vestsjællands Politi anholde de tre drenge, der efter et grundlovsforhør blev varetægtsfængslet indtil den 16. august.  

- Det er selvfølgelig en blanding af efterforskning og andet jeg ikke kan gå i detaljer med, der har ført os frem til gerningsmændene. Ofrene gav os et godt signalement af dem, siger Michael Bjerregaard.

De tre fængslede drenge er også sigtet for afpresning i forbindelse med en episode den 21. juli på Tidemandsvej i Holbæk, ifølge sigtelsen gav de her en 16-årig dreng en såkaldt "dummebøde".

De tre sigtede blev af dommeren varetægtsfængslet til den 16. august. En af de tre bad om betænkningtid for at overveje, om fængslingskendelsen skal kæres til Østre Landsret. De to andre undlod at kære kendelsen.

En anden røverisag mod to 14-årige drenge på Skt. Nikolai Kirkegård ved Blegdammen i Holbæk mandag aften er endnu uopklaret.


Nyhedsoverblik