Tre mænd idømt fængsel efter vanvittig biljagt

Politiet jagtede de tre unge mænd i mere end 40 kilometer. Oven i fængselsdommen mister føreren af bilen retten til at køre bil de næste ti år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En vanvittig biljagt på flugt fra politiet blev den sidste i meget lang tid for en 20-årig mand fra Holbæk.

Siden oktober har han siddet varetægtsfængslet, efter at han sammen sin 24-årige bror og en 21-årig mand forsøgte at flygte fra politiet i en stjålet bil.

I dag er der faldet dom i sagen ved Retten i Holbæk, og de tre unge mænd står til henholdsvis 21, otte og seks måneders fængsel. Det skriver sn.dk.

Den 20-årige fører af bilen står desuden til at miste retten til at køre bil de næste ti år.

40 kilometer lang biljagt

Biljagten startede på Holbækmotorvejen, hvor de tre mænd forsøgte at slippe væk fra en politipatrulje. I stedet for at standse, som politiet signalerede, at de skulle, valgte mændene at sætte farten op.

Først efter mere end 40 kilometer og en jagt på både Kalundborgmotorvejen, Skovvejen og Holbækvej ved Jyderup lykkedes det betjentene at påkøre bilen bagfra og tvinge den til standsning. Det skriver sn.dk. 

Politibiler.jpg
Læs også
Efter dramatisk biljagt: Nu kommer tre mænd for retten
Politibiler.jpg
Læs også
Efter dramatisk biljagt: Nu kommer tre mænd for retten

Kastede værktøj efter politibiler

De tre unge mænd blev i dag idømt så hårde straffe, fordi de ifølge dommen udgjorde en ”nærliggende fare for adskillige bilisters liv eller førlighed” under jagten.

Det skyldes, foruden deres vanvittige kørsel, at de kastede både flasker, bilinteriør og værktøj efter politibilerne bag dem.

Ingen personer kom til skade under biljagten, med undtagelse af en betjent, der fik glasstøv i øjet, efter at et stykke værktøj smadrede politibilens forrude. Han har dog ikke fået varige mén.

Både de dømte og anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om de vil anke dommen. Den 24-årige valgte med det samme at tage imod sine seks måneders fængsel, skriver sn.dk


Nyhedsoverblik