Tre anholdt for hjemmerøveri: Slog og sparkede ældre ægtepar

Tre personer fra Lolland er blevet anholdt i Holeby på Lolland, efter de begik hjemmerøveri mod en mand og en kvinde på 68 og 72 år torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre personer fra Lolland er blevet anholdt for et hjemmerøveri torsdag aften.

Klokken 18.44 begik de tre personer - en mand på 45 år, en mand på 39 og en kvinde på 39 år - et hjemmerøveri mod en kvinde og en mand i Errindlev.

Kvinden er 72 år og manden er 68. Røverne sparkede først den 68-årige mand i hovedet, hvorefter den 72-årige kvinde, der var flygtet ind i huset, blev både sparket og slået, mens hun lå på gulvet.

De tre røvere tog tasker og mobiler fra stedet og kørte igen.

Anholdt fem timer efter

Men der skulle kun gå fem timer og 11 minutter fra røverne i en bil kørte ind på parrets gårdsplads til de blev anholdt.

- Det var simpelthen effektivt og veludført arbejde, der gjorde, at vi så hurtigt fandt frem til gerningsmændene. Selv om kvinden og manden, der blev overfaldet, selvfølgelig var rystede, fik vi et fyldestgørende signalement af de tre gerningsmænd, og derfor blev de hurtigt identificeret, fortæller vicepolitiinspektør Peter Damgaard i en pressemeddelelse.

- Det ene signalement af røverne genkendte flere betjente med lokalkendskab, og da der samtidig blev udført resolut og grundigt efterforskningsarbejde fandt vi hurtigt frem til alle gerningsmændene. Manden og kvinden, der begge er 39 år, ankom senere til en adresse i Holeby, hvor en patrulje ventede og anholdt dem.

Bevæbnet med økse

Den tredje gerningsmand blev også anholdt i Holeby, hvor han bevæbnet med en økse og to knive gik frem mod politiet. Da betjentene trak deres pistoler, smed den 45-årige sine våben og overgav sig.

Han blev iklædt håndjern og anholdt uden yderligere dramatik.

Gerningsmændene kan forvente at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af fredagen.


Nyhedsoverblik