Travlt personale gav patienter ekstra beroligende medicin

Personalet på intensivafdelingen på Køge Sygehus har givet deres patienter ekstra beroligende medicin på grund af travlhed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har travlt på intensivafdelingen på Køge Sygehus. Så travlt, at personalet har skruet op for patienternes beroligende medicin, så de ansatte kan tage sig af andre opgaver imens.

Det skriver DR P4 Sjælland efter de har fået aktindsigt i en rapport fra Arbejdstilsynet, som er blevet sendt til Køge Sygehus d. 18. juni i år.

Personalet ved, det er imod retningslinjerne

Ifølge DR P4 Sjælland fremgår det af rapporten fra Arbejdstilsynet, at personalet godt er klar over, at det strider mod retningslinjerne og kan føre til længere indlæggelsestid.

- Det er jo sådan noget, der ikke må ske af hensyn til patienterne, siger den ledende oversygeplejerske på afdelingen Dorthe Brun Jacobsen til DR P4 Sjælland.

Vicedirektør på Køge Sygehus, Beth Lilja, beklager at nogle patienter har fået mere beroligende medicin, end deres sygdom kræver. Ifølge Beth Lilja har sygeplejerskene på intensivafdelingen allerede i maj måned 2015 forsøgt at råbe ledelsen op. 

- Her fortalte de, at de havde alt for travlt, og også om den praksis, der er med at give patienterne ekstra medicin, fortæller Beth Lilja i dag til TV Øst. Ifølge vicedirektøren forsøgte afdelingsledelsen at afhjælpe travlheden, men indsatsen var for ringe, og dertil blev der ikke fulgt op på om initiativerne virkede efter hensigten.

Til gengæld blev overmedicineringen af patienterne så almindelig, at sygeplejerskerne holdt op med at registrere det som en utilsigtet hændelse. Istedet blev det en praksis, som ledelsen på sygehuset altså godt kendte til, men som ingen stoppede. Først da Arbejdstilsynet kom på besøg et år senere, i maj 2016 og sygeplejerskerne fortalte om praksis, blev der sat ind. 

- Vi fik et meget kraftigt påbud og derfor har vi nu handlet. Det er klart, at vi er ikke stolte af det, og selvfølgelig skulle vi have handlet før og af egen drift. Hvis vi kunne skrue tiden tilbage og gøre det om, så havde vi gjort det, siger Beth Lilja i dag.

Overmedicineringen kan føre til, at indlæggelsestiderne på hospitalerne kan blive længere. Hospitalet understreger dog, at ingen har taget skade af medicineringen.

Læs hele historien hos DR Sjælland.


Nyhedsoverblik