Traktørsted lukker efter nabostrid: En trist situation

Det historiske Traktørstedet Maglesø ved Holbæk lukker til oktober. Det sker efter længere tids uenigheder mellem restauratøren og de nye ejere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Erna Sindlys har været restauratør på Traktørstedet Maglesø syd for Holbæk i tre år.

Nu står det til at skulle lukke til oktober:

- Det er selvfølgelig en trist situation, jeg er i, for jeg har lagt et kæmpe arbejde i det her, siger hun til TV ØST.

Det er en længere strid mellem restauratøren i stueetagen og nye ejere, der bor på 1. sal, der gør, at traktørstedet skal lukke.

- Vi havde en dialog i begyndelsen, men den sluttede hurtigt, fortæller ejer, Nels Hede Rohde og fortsætter:

- Vi havde blandt andet nogle forslag om, om man kunne dele det lidt mere op, så vi fik lidt mere af pladsen foran bygningen, men det var der ikke så meget interesse for, og så er vi desværre endt her, hvor vi er nu.

Forhindrede parkering foran restaurant

Omvendt mener Erna Sindlys, at ejerne har chikaneret hende og hendes gæster gennem længerre tid - blandt andet ved at ville lave gulvvarme i hendes højsæson her i foråret.

- Det var et problem, for så ville de inddrage mine lokaler, og så har jeg ligesom ikke nogle lokaler til at have mine gæster i, siger Erna Sindlys.

Erna Sindlys har været restauratør på stedet i tre år.
Erna Sindlys har været restauratør på stedet i tre år. Foto: TV2 ØST

Tidligere har hun også fortalt til TV ØST, at ejerne satte en lås på den kæde, der er ved indkørslen til traktørstedet, så gæsterne ikke kunne parkere nede foran traktørstedet.

- Vi er rigtig kede af, hvis vi på nogen måde har givet signal om, at man ikke er velkommen. Det har slet ikke været intentionen, siger Nels Hede Rohde.

Han og hans kone fortæller, at de satte kæden for indkørslen til traktørstedet, fordi en kendelse fra fredningsnævnet siger, at der ikke må parkeres på pladsen foran traktørstedet, da det skæmmer udsigten fra søsiden.

Ejerne af bygningen, Line og Niels Hede Rohde, vil gerne samarbejde, hvis andre har idéer til hvad traktørstedet kan bruges til
Ejerne af bygningen, Line og Niels Hede Rohde, vil gerne samarbejde, hvis andre har idéer til hvad traktørstedet kan bruges til Foto: TV2 ØST

Men Erna Sindlys tolker handlingen som chikane:

- Pladsen har været brugt som parkeringsplads i 42 år. Pludselig generer den de nye ejere, siger hun.

Opsagt med et års varsel

De nye ejere har opsagt Erna Sindlys som restauratør med et års varsel, men det ville Erna Sindlys ikke acceptere, og så trak parret hende i retten.

I stedet for flere års tovtrækkeri om, hvorvidt opsigelsen af hende er lovlig eller ej, er de to parter endt med at indgå forlig.

- Det er mig umuligt at møde på arbejde hver dag og se, hvad jeg nu møder ind til - hvad de nu har fundet på den dag. Det er ikke holdbart, siger Erna Sindlys om forliget. 

image1_0.jpeg
Læs også
Nabostrid spærrer sti ved kendt traktørsted
image1_0.jpeg
Læs også
Nabostrid spærrer sti ved kendt traktørsted

Nels og Line Hede Rohde orkede heller ikke flere års retssag, og selvom de er kede af klausulen om, at der ikke må drives restauration på ejendommen de næste to år, er de glade for at det blev til et forlig.

- Vores drømmescenarie, da vi købte det, det var ligesom at lave det til et sted, hvor man kunne komme forbi som forening og lave nogle arrangementer og events ind imellem, fortæller Nels Hede Rohde.


Nyhedsoverblik