Trafik fordoblet på ny omfartsvej

Trafikanterne omkring Næstved har taget godt imod den nyåbnede omfartsvej. Den samlede trafik på omfartsvejen er mere end fordoblet på tre uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nye omfartsvej nord om Næstved har været længe ventet, og de første tal tyder da også på, at der har været brug for den. I løbet af de første tre uger efter åbningen den 30. oktober er den samlede trafik på omfartsvejen mere end fordoblet fra 2800 til 5700 køretøjer på hverdage. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
 
Vejdirektoratet har kigget på trafikken på den i alt 7 km lange omfartsvej før og efter åbningen af den sidste etape på 3 km.
 
Således kørte der 2850 køretøjer i døgnet på den første del af omfartsvejen fra fordelerringen ved Køgevej til Ringstedgade, som åbnede i november 2015. Efter åbningen af resten af omfartsvejen fra Ringstedgade og videre ud til Slagelsevej vælger 5725 køretøjer den nye rute. Heraf er lige under 500 af dem lastbiler.

 

omfartsvej næstved
Læs også
Godt nyt til bilister i Næstved: Nu åbner omfartsvejen
omfartsvej næstved
Læs også
Godt nyt til bilister i Næstved: Nu åbner omfartsvejen

 
Forbedrer tilværelsen i byen
At så mange biler og lastbiler vælger omfartsvejen fremfor turen gennem byen, glæder Carsten Rasmussen, der er borgmester i Næstved Kommune.
 

quote - Omfartsvejen forbedrer tilværelsen for de mange mennesker, der har deres daglige liv i Næstved.

Carsten Rasmussen, borgmester i Næstved Kommune

- Selv om vi gerne ser, at folk besøger Næstved, så er det godt, at de biler og lastbiler, der ikke har et ærinde i byen, nu har mulighed for at køre udenom. Omfartsvejen forbedrer dermed tilværelsen for de mange mennesker, der har deres daglige liv i Næstved, og forbedrer naturligvis også vilkårene for de mange pendlere og lastvognschauffører, der tidligere måtte tage turen gennem byen, siger Carsten Rasmussen.
 
Flere trafikanter på vej
I Vejdirektoratet er der også tilfredshed med, at bilisterne på kort tid har fundet ud af fordelene ved den nye omfartsvej nord om Næstved. Her forventer Jacob Pryds Winkel, der er projektleder i Vejdirektoratet, at antallet af køretøjer, der tager omfartsvejen, vil stige yderligere.
 
- En fordobling af trafikken på så kort tid vidner om, at behovet for omfartsvejen er der. Og der er ingen tvivl om, at trafikken vil stige yderligere i den kommende tid. Vores erfaringer viser, at der godt kan gå et år eller to, før trafikanterne lærer en ny vej at kende, og GPS-udstyret i bilerne bliver opdateret, siger Jacob Pryds Winkel.
 
Vejdirektoratet forventer, at der i 2030 vil køre ca. 16.000 køretøjer på vestlige del af Næstved Nordlig Omfartsvej ved Slagelsevej og ca. halvdelen på den østlige halvdel ved fordelerringen på Køgevej.

 

 

 


Nyhedsoverblik