Træer fældes ved Sorø: Erstatningsskov ender i Sønderjylland

I Sorø er et stort område skov blevet ryddet til fordel for en grusgrav. Men den erstatningsskov, borgerne så får, kommer til at ligge i Sønderjylland

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Sorø må borgerne i disse måneder se til, at en ny grusgrav har betydet, at der er ryddet skov som svarer til 35 fodboldbaner.

quote Vi blev mildest talt meget overraskede og siden skuffede over, at de kunne finde på at placere den et helt andet sted.

 Niels Hilker, lokalformand i Danmarks Naturfredningsforening.

I retur har lokalbefolkningen fået erstatningsskov, men den bliver plantet to en halv times bilkørsel derfra - på tre forskellige adresser i Sønderjylland. Det fortæller P4 Sjælland.

 - Vi blev mildest talt meget overraskede og siden skuffede over, at de kunne finde på at placere den et helt andet sted, siger Niels Hilker, der er lokalformand i Danmarks Naturfredningsforening.

Loven siger intet om beliggenhed

Skovlovens afsnit om erstatningsskov siger intet præcist om, hvor erstatningsskoven skal ligge.

Således er beliggenhed blot et af flere parametre, Naturstyrelsen kan tage hensyn til, når de i sidste ende skal godkende placeringen af en erstatningskov.

Danmarks Naturfredningsforening vil af samme grund have præciseret, at erstatningsskovene skal plantes i nærområdet.

V: Svært at placere skov i lokalområdet

Venstres Miljøordfører Erling Bonnesen kalder tanken sympatisk, men mener det kan blive for rigidt.

- Hvis det er et område, hvor der f.eks. er meget bymæssig bebyggelse, så siger det sig selv, at man ikke lige kan plante en skov, siger Erling Bonnesen.


Nyhedsoverblik