Afstemning: Tour de France giver fornyet håb - flertal vil have broløbet tilbage

Et stort flertal vil have broløbet over Storbæltsbroen tilbage, viser en afstemning, som TV ØST har foretaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nu er broløbet kommet på tale igen.

For med nyheden om Tour de France, der kommer til Danmark i 2021, fulgte også håbet om at genoplive broløbet over Storebæltsbroen.

I 2017 valgte transportminister Ole Birk Olesen (LA) nemlig at sætte en stopper for broløbet. Til stor ærgrelse for flere.

Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb
Broløbet
Læs også
Tour de France giver håb til genoplivning af broløb

I en afstemning på Facebook, som TV ØST foretog fredag, har flere end 4.300 givet deres mening tilkende til spørgsmålet om, hvorvidt broløbet over Storebæltsbroen skal have lov til at vende tilbage.

Her svarede flere end 3.500 ja til, at broløbet skal vende tilbage, mens 744 mener, at det skal det ikke.

Delte meninger

Flere har også delt deres holdninger i kommentarer til afstemningen.

Blandt andre Lissi Jensen, der skriver, at det må være enten eller, man kan ikke lukke broen for en type løb, og samtidig sige, at en anden type løb ikke må være der.

Og John Christiansen er enig:

Men så er der også dem, der mener, at broen er til for biler. Og kun biler.

Broen er en motorvej. Det har aldrig været tilladt at gå løbe eller cykel på motorvejen og sådan skal det forsætte med at være, skriver Anne-Lise Carlsen.

Og Peter Nielsen deler holdningen.

En oplevelse

Venstres finansordfører Jacob Jensen mener, at Tour-starten i Danmark er en oplagt mulighed for, at man genopliver broløbet over Storebæltsbroen.

- Derfor synes jeg, det er oplagt, at man så genopliver broløbet, og dermed også muligheden for danskere og turister at kunne komme til at opleve den store oplevelse, det er at køre hen over Storebæltsbroen, siger Jacob Jensen til TV ØST.

Planen er, at 2. etape skal starte i Roskilde og fortsætte over Storebæltsbroen, indtil etapen stopper i Nyborg.

Ligeledes mener Per Hansen, der er formand for Broløbet Storebælt, at det er vigtigt, at motionsløbet vender tilbage.

- Det er vigtigt for de to byer Nyborg og Korsør. Det er den suverænt største begivenhed – inden der kom Tour de France – som vi har at byde på. Vi kan samle Danmark på Storebæltsbroen. Det er et af de få løb i Danmark, hvor deltagerne kommer så langt væk fra. Der kommer jo busser fra Nordjylland for at løbe på broen. Og det gør de ikke til ret mange arrangementer så langt væk. Det er helt unikt, siger Per Hansen.

Se eller gense indslaget: Nyheden om, at rytterne i Tour De France i 2021 kommer til at cykle over Storebæltsbroen, puster nu nyt liv i debatten om det nedlagte Broløb for motionister. Flere kræver, at ministeren igen giver tilladelse til løbet.

Nyhedsoverblik