Torvehal på Petersplads: Frivillige på hårdt arbejde

Vig er ikke en storby, men der en Petersplads midt i byen, og på den bygger en hær af frivillige lige nu en torvehal, der skal give liv i bymidten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den nye torvehal er en solid, arkitekttegnet sag på 19 gange 19 meter i omkreds og den skyder 7,5 meter op i vejret.  

Det er foreningen "Vig - Fremtidens familieby", som står bag projektet, og foreningen, der rummer både private og erhvervsvirksomheder, er ikke kendt for unødig snak. Medlemmerne hygger sig sammen, men så tager de ellers fat.

- Vi starter med en kop kaffe, men det er hurtigt overstået, for så går vi igang, siger Rene Svendsen til TV ØST.

Han er en af de mange travle frivillige, der bruger deres weekender på projektet.

quote Vi starter med en kop kaffe, men det er hurtigt overstået, for så går vi igang

Rene Svendsen, frivillig

Præmiekroner fra kommunen

Alting starter et sted, og begyndelsen til torvehallen blev skabt med 25.000 præmiekroner fra Odsherred Kommunes Landsbymakeover-konkurrence.

Pengene rakte til en snak med en arkitekt, en stak tegninger og massiv sponsorstøtte. Resten er en historie om mange frivillige hænder.

- Efter vi havde fået ideen, tegningerne og havde fået grunden af kommunen, så begyndte vi at samle penge ind til at lave det for, fortæller Rene Svendsen. 

Og indsamlingen lykkedes.

Skal skabe liv i byen

Vig er kendt for sin store årlige musikfestival, for sine kræmmermarkeder og de gode strande tæt på, og i Vig lykkedes meget, ved stædig indsats, trods byens kun 1.500 indbyggere.

Indsamlingen indbragte nemlig 800.000 kroner, og de bliver vekslet til en smukt renoveret byplads, hvor den imponerende torvehal troner med sit karakteristiske pagodetag. Målet er at skabe liv i byen, og planen for akriviteterne er klar.

- Heroppe bliver der torvedag om lørdagen, om fredagen bliver der kunstmarked med lokale kunstnere, og til jul bliver der julemarkeder med masser af underholdning for børn, siger formanden for "Vig-Fremtidens Famileby".

Torvehallen indvies lørdag den 3. juni, med et brag af en fest i bymidten.  


Nyhedsoverblik