Tomme statsejede bygninger koster kassen: - Det virker noget hovedløst

Staten har mange tomme ejendomme, efter styrelser og ministerier er blevet udflyttet eller nedlagt. Blandt andet i Vordingborg og Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tomme bygninger, der samler støv og graffiti.

Staten har mange tomme bygninger til at stå forladte hen overalt i landet. Blandt andet i Vordingborg og Ringsted. Og det betyder manglende husleje for tomme kvadratmeter. Årsagen til de tomme bygninger skyldes udflytninger, nedlagte eller sammenlagte ministerier eller styrelser.

Det skriver Ekstra Bladet.

I Vordingborg har en bygning stået tom siden december 2017. Det koster årligt 812.277 kroner, skriver avisen. I Ringsted har en bygning stået tom siden august sidste år. Det koster mere end 100.000 kroner om året.

- Udflytningerne er sket med en næsten upassende hast og i et omfang, som har forbløffet. Men det er alligevel betænkeligt, at ingen har tænkt planerne helt igennem, så man kunne tage fremtidige planer for de tidligere adresser med i overvejelserne. Det virker noget hovedløst, at udflytningerne f.eks. bare har efterladt dyre tomme kvadratmeter. Dette vil indgå i mine spørgsmål til ministeren, siger socialdemokraten Mette Reissmann, der er medlem af Transport-, Bygnings- og Boligudvalget, til Ekstra Bladet.

På landsplan koster det staten mere end 100 millioner kroner at have bygningerne stående tomme.


Nyhedsoverblik