Tørken er hård ved afgrøderne: Weekendens regn er slet ikke nok

Der er faldet regn i weekenden, men det er slet ikke nok til at redde markerne i den tørke, vi er inde i, mener direktør for planteavl.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Afgrøderne lider i disse dage. 

For selvom der faldt regn i weekenden, er det slet ikke nok, mener Troels Toft, sektordirektør for planteavl hos Seges, der står for forskning og innovation i landbruget.

Det skriver Landbrugsavisen.

- Bygerne er faldet tungest i Jylland med mellem 5 og 15 mm, mens man på Fyn, Sjælland og øerne har fået mellem 0 og 5 mm, og det er slet ikke nok. Det er ikke mere end fordampningen på en enkelt dag, og det er absolut ikke noget, der redder noget som helst på markerne, siger Troels Toft til Landbrugsavisen.

toerkeindeks_tveast_2jun2018.jpg
Læs også
Find din kommune: Så tørt er der lige nu
toerkeindeks_tveast_2jun2018.jpg
Læs også
Find din kommune: Så tørt er der lige nu

Mere regn kan gøre godt 

For der skal mere til, hvis afgrøderne skal reddes. 

- Hvis vi skal have noget, der batter noget, så skal vi have 30-40 millimeter fordelt på et døgn. Det vil kunne redde noget og stoppe den proces, der er i gang ude på markerne nu, siger han til avisen.

DMI's femdøgnsprognose lover en lille mængde nedbør i vores region på søndag. Men der er håb. For vender vejret, kan det stadig nå at gøre godt for afgrøderne.

- Hvis vi får en god mængde nedbør inden for de kommende to uger, så vil grovfoder som majs og græsser få direkte glæde af det, ligesom hvede og vårkorn også vil kunne få en anelse gavn af det, medmindre det allerede er stået af, siger Troels Toft. 

tørke
Læs også
Tørken bliver mere alvorlig: Vestsjælland hårdest ramt
tørke
Læs også
Tørken bliver mere alvorlig: Vestsjælland hårdest ramt

Nyhedsoverblik