Tør sommer rammer lokal maskinproducent hårdt

Hardi, der producerer sprøjtemaskiner til landbruget, har røde tal på bundlinjen. Det skyldes blandt andet en meget tør sommer i Nordeuropa.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den fransk-ejede virksomhed Hardi, der har hovedsæde i Nørre Alslev på Falster, er kommet ud med decideret blodrøde regnskabstal. 

Det skriver landbrugsavisen.dk.

Ud af en omsætning i moderselskabet på 503,7 millioner kroner endte det med et underskud på hele 59 millioner kroner før skat - og 54,8 millioner kroner efter skat.

Ifølge landbrugsavisen.dk er det det dårligste resultat for selskabet i de sidste fem år, der i øvrigt alle har givet underskud på bundlinjen.

Justerer produktionen løbende

Hos Hardi i Nørre Alslev har man kendt til underskuddet siden september, og antallet af ansatte bliver løbende justeret for at passe med produktionen.  

- Vores regnskab slutter 31. september, men grunden til, at vi først offentliggør det nu, det er, fordi vi kører det sammen med vores ejere Exel Industries, som offentliggjorde deres regnskab i fredags, siger Sten Kjelstrup, der er direktør i Hardi, til TV ØST.

09020_Hardi_fyrer.jpg
Læs også
Ansatte strejker på Hardi
09020_Hardi_fyrer.jpg
Læs også
Ansatte strejker på Hardi

Lige nu er der 415 ansatte på Hardi i Nørre Alslev. 

- Det er jo klart, at vi bliver nødt til at forholde os til situationen, men det vi har gjort, det er, at vi løbende kigger på, hvad vores kapacitet er på fabrikken, og hvad der er vores set up. Så det er en løbende proces, siger Sten Kjelstrup.

- Vi ser løbende på, hvordan vi kan effektivisere både vores produktion og vores produkter, siger han. 

Tør sommer skyld i manglende omsætning

Direktøren fortæller, at Hardi har haft et rigtig dårligt år, hvor flere ting er gået firmaet imod.  

En meget tør sommer i Nordeuropa er blandt andet en af grundene til, at efterspørgslen på firmaets maskiner, ikke har været så stor som forventet.


Nyhedsoverblik