Tine mistede sin mand: Nu har tyve stjålet uerstattelige minder

I november mistede Tine Bjørneboe sin mand Jacob Rossen til kræft. Tirsdag brød tyve ind i Tines og hendes sønners hjem og stjal uerstattelige minder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Kære tyv. Hvis du har nogen form for empati, så kom tilbage og stil de ting, du har stjålet i dag fra mig og mine børn. Minder fra mine børns fornyligt afdøde far og min mand. Jeg beder dig!

Sådan skriver Tine Bjørneboe fra Næstved bønfaldende i et opslag på Facebook lagt ud tirsdag eftermiddag. 

November 2016 mistede Tine sin mand og faren til hendes to sønner, Jacob Rossen, til kræft. I ti år led Jacob af sarkom kræft og i 2015 fik han akut leukæmi. I 2016 erklærede lægerne Jacob for terminal, de kunne ikke gøre mere for ham.

Tine Bjørneboe og Jacob Rossen. Tine har givet tilladelse til, vi bruger billedet.
Tine Bjørneboe og Jacob Rossen. Tine har givet tilladelse til, vi bruger billedet. Foto: Privatfoto / Tine Bjørneboe

Mistet familiebilleder og -videoer

Tirsdag ramte endnu et slag den hårdt prøvede familie, da to tyve brød ind i hjemmet og stjal Jacobs to computere, hans GoPro kamera og børnenes iPads - og hermed uerstattelige familieminder.

- Det er hjerteknusende at vide, man har mistet video og billeder. Det er jo det værste, siger Tine Bjørneboe, der ikke kender omfanget af, hvad hun egentlig har mistet af video og fotos.

- Jeg var ikke begyndt at gennemgå de ting endnu efter hans død, så jeg ved ikke engang, hvad han har gemt på computeren. Det er utrolig trist.

En af computerne, som blev stjålet, en iMac 27t. Den anden computer var en MacBook Pro 15t.
En af computerne, som blev stjålet, en iMac 27t. Den anden computer var en MacBook Pro 15t. Foto: Privatfoto / Tine Bjørneboe

Ikke Jacobs ting

To unge mænd med hættetrøjer kørte af sted med tyvekosterne fra adressen på Tærvej i Næstved i en lille hvid bil omkring klokken 11.30 tirsdag formiddag. 

Det fortæller en nabo senere til Tine.

- Det første, jeg tænkte, var jo, at jeg håbede, de ikke havde taget vores computere og kamera. Jacobs ting, fortæller Tine.

- Det havde de så.

Tine var på arbejde, da indbruddet fandt sted, men skyndte sig hjem med det samme, hun fik beskeden. Politiet havde allerede været forbi adressen, da hun kom hjem.

Nu er der kun tilbage at opgøre de økonomiske skader og håbe på, at tyvekosterne bliver fundet.

quote Kom tilbage med minderne. Det er det vigtigste. De har stjålet det sidste, vi har tilbage af vores elskede far og mand

Tine Bjørneboes budskab til tyvene

Vred og udmattet

Tirsdag var Tine i chok, men nu har andre følelser overtaget kroppen.

- Jeg var rigtig ked af det og bange. Nu er jeg bare vred og udmattet. Helt fysik træt. Det er hårdt at blive slået i gulvet igen og igen. Det er jo ikke fordi, vi stod oprejste i forvejen.

Tine håber, at opslaget på Facebook kan hjælpe til, at hun og sønnerne på ni og fem år får deres ting og minder tilbage til hjemmet i Næstved, hvor de hører til.

- Jeg ved godt, det er som at gribe efter et halmstrå, men det kunne jo være. Det er sket før, siger Tine. 

Giv minderne tilbage

Hun håber at kunne appellere til tyvenes samvittighed.

- De kender jo ikke historien, de ved ikke, hvad de har stjålet. Jeg skal nok lukke øjnene, hvis de kommer tilbage med det. Computerne og kameraet betyder ingenting for mig. Jeg vil bare gerne have indholdet.

I skrivende stund er Tines appel blevet delt over 8000 gange, fået 800 'likes' og mere end 1000 kommentarer,

- Kom tilbage med minderne. Det er det vigtigste. De har stjålet det sidste, vi har tilbage af vores elskede far og mand, lyder Tine Bjørneboes sidste bøn.

Tine Bjørneboes lagde dette opslag på Facebook tirsdag eftermiddag:

Tine Bjørneboes lagde dette opslag på Facebook tirsdag eftermiddag.
Tine Bjørneboes lagde dette opslag på Facebook tirsdag eftermiddag.

Nyhedsoverblik