Tina var glad for Pleje Plus: Vi må tro på det bedste

Ikke alle borgere har været utilfredse med Pleje Plus. Tina Horn er ærgerlig over, det private plejefirma nu forsvinder fra Lolland Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Torsdag fik Pleje Plus det røde kort af Lolland Kommune, der efter flere advarsler endelig opsagde kontrakten med plejefirmaet.

Baggrunden for fyringen var flere hundrede klager fra utilfredse borgere, der følte sig svigtet af Pleje Plus.

Men det er slet ikke alle, der har haft negative oplevelser med Pleje Plus. Heller ikke Tina Horn på 52 år, der lever med diagnosen progressiv sclerose og var blevet glad for den hjælp, hun modtog.

- Jeg synes, det er sørgeligt, at det skal gå den måde. Nu har vi endelig fundet roen til at komme ind i rytmerne, så jeg synes, det er sørgeligt, at alle borgerne nu igen står i den situation og bliver nervøse. 'Hvad nu? Hvad skal vi vi gøre?' Vi er allesammen afhængige af hjælp, og nu var det kørt ind og kørte bare derudaf, og lige pludselig er det noget rod igen, siger hun.

Ikke plejernes skyld

Tina Horn bor sammen med sin mand, Knud, i Horslunde og har haft sclerose siden 1995, men er de senere år begyndt at få mere og mere brug for hjælp i sin hverdag. Det betyder, hun skal have hjælp til at komme op om morgenen, bade, få tøj på og igen komme i seng om aftenen.

Hun er altså dybt afhængig af hjælp, og de personlige bånd og tilliden til plejerne er alfa og omega. Derfor opfordrer hun også til gyde lidt olie på vandene i disse dage. 

Læs også
Lolland Kommune fyrer Pleje Plus
Læs også
Lolland Kommune fyrer Pleje Plus

- Skylden ligger ikke hos er de, der plejer os, det skal vi huske på. Jeg vil gerne sige til alle, at de skal tænke sig godt om, inden de begynder at komme med negative udtalelser. Vi er afhængige af, at der kommer nogen og hjælper os, siger Tina Horn, der mener, problemerne kun kan skyldes ledelsen.

Fremtiden uvis

Nu venter spørgsmålet om, hvordan Tina og Knuds hverdag kommer til at se ud, når det ikke længere er de kendte forhold under Pleje Plus, der gælder.

Hvordan ser det ud for jer nu? Hvad gør I?

- Ja, det er jo et godt spørgsmål. Vi må bare vente og se, hvad der sker. Jeg kan ikke rigtig komme med nogen bud på, hvad det kunne være. Men vi er da selvfølgelig ked af det og også usikre på, hvad der nu sker. Men vi må bare tro på det bedste. 

Pleje Plus bil
Læs også
Kommune opretter ekstra bemanding efter Pleje Plus-fyring
Pleje Plus bil
Læs også
Kommune opretter ekstra bemanding efter Pleje Plus-fyring

Nyhedsoverblik